Allmänt

Ljus

Ljuset återvänder med full kraft! Nu är det så ljust på morgnarna att jag inte ser om den lilla lampan på motorvärmarkontakten tänds, när jag slår igång den på morgnarna (de gånger jag lämnat bilen ute) med fjärrkontroll från mobilen. Kvällarna blir också längre – snart kan jag ta ner ljusslingan jag har på altanen. Till helgen är det dags att ställa om till sommartid, att ställa fram utemöblerna klockan.

Visst är det lite ironiskt att det varnas för gräsbränder och pollen nu, när snön ännu ligger meterdjup på mina breddgrader, men det går fort så är vi ikapp de södra delarna av landet. Angående det snöfall som kom under helgen menade en bekant att ”den nya snön tar bort den gamla”, men det är alldeles för tidigt för det.

Jag svängde förbi macken i morse och köpte cigg, fast egentligen var det en ursäkt för att köpa en påse godis. 😉 (Och jag glömde att köpa en ny tändare – igen.) Idag är det läge att fira gårdagens bedrifter på jobbet! Ännu en deadline är passerad! 😆 Så nu gör jag mitt bästa för att sockerchocka kroppen innan jag hämtar dagens första jobbkaffe. Det riktiga morgonkaffet har jag sörplat i mig hemma, men jag behöver en extra kick innan telefontiden börjar.

UPDATE
Katterna gick ut under lunchen, men Sigge kom in. Vädret är grått och någon minusgrad, så det är inte lika roligt väder som under lunchen igår. Det blåser lite, inte så farligt – men lagom för att det ska kännas kallare än det egentligen är. Nåja, jag jobbar ju inomhus och hälften av katterna är inne därhemma. 😉

Jag har en del ”handarbete” att ta itu med efter lunchen, sådant som inte går av sig själv i ett litet nafs utan jag måste tänka samtidigt. 😉 Lite sortering är kvar att göra, efter gårdagens deadline, så jag har svårt att välja vad som är värst att ta itu med under eftermiddagen: handarbetet eller sorteringen? 😆