Allmänt

Inte helt oväntat

Jag struntade i matsedeln igår, men det var inte helt oväntat. När jag kom hem kände jag inte alls för att börja laga mat, och framför allt inte Korv Stroganoff… Det blev smörgås och småplock till middag istället. 🙄 Jag får ta nya tag med maten idag istället! 🙂

Värmen i huset har gett med sig när jag lyckades hitta rätt knappar att minska temperaturen med. Jag har faktiskt sovit som vanligt i natt, utan att kvävas av värmeböljan. Det är synd att jag tål värme så dåligt, men det är smällar man få ta. Jag har öppnat vädringsluckan på kontoret, och låter den stå öppen, så det är svalt och skönt. 😉 (Och benjaminfikusen lever fortfarande.)

Idag ska jag försöka kontakta försäkringsbolaget. Min bil slutar ha automatisk vagnskadegaranti, då den nu uppnår treårsåldern, och försäkringsbolaget har skickat mig ett par förslag på hur jag kan försäkra den istället. Brevet har kommit för länge sedan, och hamnande i ska-göra-sedan-högen.

Igår slog det mig att årsbrytet för försäkringen är 1 maj, så jag har försökt logga in på bolagets Mina Sidor för att välja ett alternativ – men det gick inte?!? Jag kom bara tillbaka till inloggningssidan igen?!? 😯 Om det inte går att logga in idag heller, så måste jag ringa dem, eftersom den kupong jag annars kan använda inte hinner fram i tid. (Tack för det, Postnord, att ni bara delar ut post varannan dag! 😈 )

Vädret är mestadels grått, med vissa soliga stunder, men luften är kall och det var minusgrader i morse. Snösmältningen har avtagit och nu ser det ut som att vi får mer snö imorgon, men hur mycket det blir vet jag inte. Kanske bara lite vitt puder, eller också 25 cm blötsnö. 🙄 Det är charmen med vårvädret, och det är inte alltid snöfritt här på valborgsmässoafton. Vi får väl se.

På tal om valborgsmäss så har jag inga egentliga planer. Jag är bara glad att slippa stå och frysa vid någon brasa med ungarna i släptåg, men jag kanske kör runt lite och ser på brasor i trakten? Det beror på vädret och vad jag känner för när det väl är dags.

UPDATE
Idag gick det hur lätt som helst att logga in hos försäkringsbolaget! Nu har jag ordnat det som behöver ordnas – hos dem. *lättad suck* Jag har även ringt däckfirman och bokat tid för däckbyte. Sent ute, som vanligt, men jag fick en tid redan nästa vecka. 🙂 Det är inte bråttom, jag ska ju ingen särskild stans (läs: civiliserade trakter, typ shopping i L eller till IKEA), och det kan vara vinterföre efter småvägarna om jag far ut och åker på söndag, beroende på vädret.

En kollega behöver friska upp sina kunskaper i hur h*n ska göra vissa moment på webben, så vi ska träffas efter telefontiden. Bäst jag hämtar mig kaffe innan dess. 😉

UPDATE 2
Jag passade på att äta från Grillen till lunch. Den har ny ägare – det visade sig att samma kille som stått där och vänt burgare i evigheter har tagit över Grillen och driver den nu själv! 🙂 Så kul att han blev kvar! Jag var lite orolig att han skulle bli arbetslös – p g a ägarbytet – men nu blev det verkligen inte så. Priserna har gått upp lite grann* men det är inte helt oväntat. All mat har ju blivit dyrare, oavsett om man köper som privatperson eller företagare, och han har inte så stora marginaler att utnyttja.


*) Jag beställer alltid samma sak, ett skrovmål, så jag har koll på vad det kostar. Trots att jag sällan äter lunch ute ser jag att priserna på olika rätter gått upp även på andra ställen – fullt förståeligt. Även ”dagens” tror jag har gått upp i pris, men är inte helt säker. (Om jag äter ute är det oftast under helgerna och då serveras inga ”dagens”.)