Allmänt, Foto

Superhjältar

Jag hade tur i morse, som fick se att det bor två superhjältar i grannhuset! 🙂 Spiderman och Hulken var ute i gungorna, däremot såg jag inte till lille A och lille F som annars brukar gunga där. 😆 (Fast de var inte superhjältar, utan Avengers – det talade de minsann om för mig.)

Ett paket jag beställt kom igår till ICA, till Instabox som finns där. Jag har försökt ställa om så att det skulle gå till Coops Instabox (där jag handlar) men det gick inte?!? Nå, jag svängde förbi och hämtade paketet i morse, före jobbet. Ifall ni undrar, så var det parfymer – i små roll-on-flaskor – som jag beställt. Jag har hunnit provrolla mig med en på handlederna, så nu luktar jag Verry Berry (eller vad den nu hette, den här doften). Det var några billiga reavaror jag kände att jag villhövde. Kul att kunna variera sig lite grann! 🙂

Sir har varit ute hela natten och snarkade gott i toppkorgen när jag for hemifrån. Sigge var på hugget igår och försökte smyga sig på nya byten: ett gräsandpar i den stora pölen under rönnarna vid äldreboendet! 😯 När de flugit iväg kom han in och sov inne hela natten, men i morse gick han ut. Få se vilket byte (om han lyckas) som han kommer hem med?

Uppgraderingen av datorprogrammet på jobbet igår är förhoppningsvis klar, men vår IT-kille måste komma och installera något på våra datorer innan vi kan börja arbeta. Ja, ja. Jag får roa mig med annat under tiden som jag väntar. Uppdatera bloggen och så. 😆

På tal om uppdateringar, så har min matsedel helt försvunnit i fjärran. Glöm den – jag har inte varit och handlat heller, så jag får se vad det blir till middag idag. Igår blev det middag från Grillen (igen) så jag ska hitta på ett lämpligare alternativ idag. Kanske. Eller också blir det hämtpizza… 😳

Plötsligt händer det: jag tog ner ljusslingan på altanen igår! 😯 Det enda spåret efter ljusen är just nu den krok som blev hängande kvar på gardinstången, då jag inte nådde att plocka ner kroken. Altansofforna står i vägen så länge de är omonterade, men när jag börjar flytta dem kommer jag att nå kroken. Inte nog med det; jag kom även ihåg att släcka brolyset! Nu är det dags för sommar! 😆 (Med tanke på att de lovat +20 grader idag kan man nästan kalla det sommar, även om det ligger lite snöhögar kvar här och där.)

Jag lyssnade på boken igår kväll, ute på altanen. Det var så lugnt och skönt att sitta där i solnedgången, med en Trocadero i handen, och kolla på katter/ grannar/ förbipasserande. Boken är förstås spännande, och jag knöt plötsligt näven i en segergest – jag visste vad som skulle hända, även om det är flera timmar kvar att lyssna på! (Ingen spoiler, ni får lyssna/ läsa själva. 😉 )

Jag började se ett program om skönhetsingrepp/ plastikoperationer på playtjänsten, men somnade snabbt ifrån det. Tycker det är tragiskt att (framför allt unga) människor inte tycker att de duger som de är. Det blir ett snedvridet skönhetsideal, där ”de populära” visar upp sig och vanliga människor apar efter. Bröstförstoringar var skandalösa för inte så länge sedan, nu är de närmast ett standardingrepp som ingen lyfter ett ögonbryn för. Plastikkirurgi är väl OK om man t ex råkat ut för en olycka och måste reparera ansiktet, men att fixa näsa/ haka/ kindben för att den är för stor/ liten/ knölig/ inte snygg nog – näää.

Här är läge att skriva att ”min kropp är mitt tempel”, med bisatsen ”i ruiner”. 😆 Visst finns det mycket jag skulle kunna förbättra/ åtgärda, men varför det? Blir jag en bättre människa av det? Knappast, så jag fortsätter som jag är. Visst – jag skulle inte må dåligt av att gå ner i vikt, sluta röka, börja träna, m m, men jag skulle ändå vara den jag är just nu, med de tankar och känslor jag har. *rycker på axlarna*

Även om jag är (väldigt lite) aktiv på sociala medier så jagar jag inte likes. Jag nobbar nya beundrare följare, det räcker gott att den närmaste kretsen kan se när jag någon gång gör ett inlägg. Det är mest för att hålla släkt & vänner uppdaterade om att jag fortfarande finns 😉 som jag använder FB och Insta. Matbilder, barnbarn, katter på längden och tvären, dagens väder. Ungefär som här, fast med mycket mindre text. 😆 (Och inga filter som förskönar detaljer, no way.)