Allmänt, Foto

Kört igång

Alltså, jag såg (igår?) att rabarbern börjat visa små röda knoppar/ stammar – och så här såg de ut i morse?!? (Inzoomat foto från altanen, med förskräckligt dålig kvalitet.) Nu har naturen verkligen satt fart! Som ni ser har även gräset börjat grönska, även om min gräsmatta inte är räfsad än. Vilken vecka som helst… Jag har – förstås – bokat in det vanliga företaget att räfsa och klippa gräset åt mig, i år igen. Mina knän pallar inte.

Jag köpte en ”morsdagsros” för en eller ett par veckor sedan – och den lever än! 😉 Jag är ju känd för att antingen vattna eller torka ihjäl mina blommor, men den här verkar vara livsduglig. Den ska få börja sitt liv hos mig på köksbordet, med tanken att den ska få flytta utomhus när risken för frost är över. Eller också blir den kvar inne, jag får se hur jag gör.

Jag hämtade ju ut mitt paket igår och kunde inte hålla mig, utan slet upp paketet i bilen. Kände mig som ett barn på som julafton! 😆 Mycket packmaterial, men då var glasflaskorna faktiskt hela när jag fick dem. Ni ser väl, förresten, att jag använt de flesta plastpåsarna när jag handlat? Det är dags att fylla på i lådan igen. Ett helgprojekt.

Så här såg parfymerna ut när jag plockat bort allt packmaterial. De doftar underbart, allihop! Jag har svårt att välja vilken jag ska gilla mest. Idag har jag Passion (vill jag minnas att den hette) och igår hette den något med Berry – måste ju testa mig igenom alla dofterna. Jag tänkte inte på att vända alla så man ser etiketterna, men den i mitten heter Flower Power, i alla fall. 🙂

UPDATE
Hoppsan, jag har visst missat att ett gäng från jobbet (inte mitt, dock) ska på After Work ikväll! Jag är inte sugen, så de får klara sig utan mig – och jag får klara mig utan dem. 😉 Planerna för kvällen består väl mest av att sova framför TV:n, om jag inte tar itu med att montera ihop altansoffan, förstås. I o f s kan jag hinna med båda sakerna, kvällarna är ju långa så här års. 😉 För den som är intresserad kan jag berätta att jag hittat insektsnätet till altansoffan, som jag aldrig satte upp förra sommaren. Få se om det kommer upp i år? Jag avvaktar tills myggorna kommer, tror jag.

Det är så skönt när värmen har kommit (tills jag börjar klaga att det är för varmt, men det gör jag inte än) och jag kan ställa upp altandörren på vid gavel så fort jag är hemma. Katterna är riktiga slöodjur, och går ut och in som de behagar mellan jaktattackerna mot alla flugor och annat roligt som rörs. Det blåser knappt, bara lite grann så röken sakta driver iväg åt valfritt håll. Jag har haft ett köksfönster på glänt under natten så det kändes fortfarande svalt i köket under lunchen, fast solen ligger på under hela dagen. (Först genom ena fönstret, sedan genom det andra.)

Ett problem är att vårjackan nu är alldeles för varm. Det verkar vara en tunn vaddering i den, förutom att den är vindtät, så det blir varmt att ha på den när jag t ex handlar. Därför försökte jag söka fram en ren kofta med fickor, men hittade den inte. Jag vet att den finns någonstans, återstår bara att hitta den. Fickor är ett måste, då jag förvarar olika nycklar i olika fickor, istället för att behöva gräva runt i handväskan efter rätt nyckelknippa. Ett lyxproblem, jomenvisst, men det är vad jag vant mig med. Nåja, jag hittade en bättre begagnad kofta som får duga idag. Får väl tvätta den under helgen så jag kan använda den mera, ifall jag inte hittar den kofta jag egentligen sökte. 🙄