Allmänt

Faktiskt sant

Tro det eller ej, men det är faktiskt sant: jag stämplade in på jobbet en minut innan flexen började dras! 😯 Det finns alltså hopp, även för mig, om att komma upp på plustimmar igen! Jag är inte så snabb på morgnarna, men brukar istället sitta kvar lite längre på kvällarna – det är så skönt när det blir tyst och stilla i korridorerna, ingen pratar eller telefoner ringer.

Under över alla under, jag var faktiskt och handlade igår! Och – håll i er! – för mindre än en tusenlapp har jag mat för hela veckan! Jag har t o m köpt lite för mycket och kommer att måsta ägna mig åt mer matlagning än planerat (läs: göra matlådor för kommande vecka) eftersom jag inte iddes gå ner till frysen med somliga varor… Ändå har jag kvar en del på min lista, men jag köpte det Absolut Nödvändigaste igår. Övrigt Krafs kan vänta tills jag har tid och lust.

Det var ju en av mina TV-kvällar igår (”Oak Island”) och jag har kommit på det enklaste knepet för att hålla mig vaken: om jag äter somnar jag inte. Så jag köpte en påse ostbollar (eller, som det heter: Cheeze Ballz 🙄 ) som jag kom på den briljanta idén att äta med ätpinnar! 😯 Jag har alltså aldrig provat ätpinnar förut, men plockade med mig ett engångspack när vi åt på en orientalisk restaurang en gång för länge sedan. Pinnarna blev liggande i en kökslåda medan jag funderade på vad jag egentligen skulle ha dem till – men ostbollar var det perfekta valet. 🙂 Det är inte grisigt (ingen sås), de är lagom stora och lagom lätta, och jag slapp få ostkryddade fingrar. 😆

Nu vet jag förstås att det finns bättre och hälsosammare val att äta framför TV:n, men det var just med tanke på ätpinnarna jag köpte ostbollarna. Nu har jag fått kläm på ungefär hur jag ska göra med pinnarna, så jag kan använde dem till riktig mat. I avskildhet första gången… Jag är ju ändå nybörjare. 😉 Tanken är att om det går långsammare att äta med pinnar, så blir jag mätt innan jag hunnit överäta (vilket jag har en tendens att göra). Ja, ja. Vi får väl se hur det går. 🙄

Kvällens planer är en ännu längre sittning framför TV:n (dubbelavsnitt av ”Outlander”) men utan ostbollar. 😆 Innan det kör igång kanske jag monterar ihop altansoffan? Siri vill ju bara vara ute numera, när värmen kommit och snön tinat bort. Vid halv 5 i morse ville Sigge gå ut, och då kom hon in – jag öppnade dörren och bytte katt. Altandörren fick stå på glänt tills Sigge kommit in igen, då stängde jag den när jag gick ut och rökte. Siri kastade sig ut när jag rökt klart och öppnade dörren igen – hon ville uuuuuttt! Så jag måste ”bädda” åt henne på altansoffan, eller hur? 😉

2 kommentarer på “Faktiskt sant”

  1. Mina planer för kvällen: sätta mig på ett flyg till Edinburgh för att ägna 5 dagar i Skottland åt att leta efter Stenen så att jag kan resa tillbaka i tiden och träffa Jamie… 😀

    1. Jag är inte alls avundsjuk, inte alls, näääädå, inte alls… 😉
      Köp med dig en Sassenachwhisky hem! Eller, jag menar, be Tommy köpa – du stannar väl i 1700-talet?

Kommentarer är stängda.