Allmänt

Kort dag och kort vecka

Det blir både kort dag idag för mig, plus att det känns som fredag: jag tog ledigt klämfredagen denna vecka, så jag gör helg kl 13:00 idag! 🙂 Det är på gott och ont att ha första semesterperioden. Dels blir det en rivstart när jag kommer tillbaka, då jag är lagom ringrostig och seg efter ledigheten, men samtidigt känner jag nu att jag är väldigt less och trött och vill verkligen vara ledig. Därför har jag sökt ledigt både klämfredagen denna vecka OCH klämmåndagen före nationaldagen! Ett par lite längre helger innan semestern får mig att stå ut. 😉

Regnet började igår, lagom vid halv 9. Sedan har det trummat mot altantaket, i större och mindre mängder, hela kvällen och natten – så jag har sovit hur gott som helst. 😉 Båda katterna har varit ute, efter att de varit in igår och slukat middagen jag serverat, men i morse kom båda in igen. Siri gick (förstås) ut igen efter frukosten, men Sigge knorvade ihop sig på soffan framför TV:n och tänker stanna där tills jag kommer hem igen. Minst så länge. Han ville verkligen inte gå ut mer just idag. (Altansoffan är fortfarande inte ihopmonterad.)

Det var så fräscht när jag kom ut för första morgonröken idag! All den nya ljusa grönskan, och så det varma regnet på den, gjorde morgonen behaglig. Att min gräsmatta blev räfsad igår gjorde dessutom att jag nu kan se hur det grönskar överallt, även där de torra löven tidigare täckt över det gröna. Det känns inte kallt även om det bara är typ 10 grader, för idag – hipp hurra! – blåser det inte. Än så länge. 🙄

Jag började röja i köket igår. Det är långt ifrån klart men det känns bra att ha kommit igång. I morse tog jag ut soporna jag samlat ihop igår: två proppfulla kassar (och en kompostpåse), men jag har mer att ta ut till soptunnan. Få se om jag tar mig runt huset, till alla mina papperskorgar, så jag får iväg allt den här veckan? Annars töms ju soporna fler gånger under sommaren, faktiskt under hela året 😉 så jag hinner skicka iväg det jag lyckas samla ihop.

Dagens planer är att sätta igång med storkok inför nästa vecka. Jag har rester från igår (pyttipanna) att steka upp när jag kommer hem, men tänkte även passa på att koka fisksoppa, då jag idag har tid att skala/ hacka/ riva/ tärna alla grönsaker som ska i grytan. Lika bra att få det gjort, och soppan blir bara godare när man värmer upp den. 🙂

Eventuellt måste jag handla lite smått & gott innan jag far hem – och jag måste absolut på Apoteket! De har säkert öppet som vanligt på fredag och lördag, men det är lika bra att göra undan inköpen där medan jag kommer ihåg dem. Mitt minne är kort, men bra; jag skulle till Apoteket igår men hann glömma det innan jag var framme 😯 så jag for raka spåret hem istället. När jag hunnit byta om (till hemmakläderna) kom jag ihåg det – men då iddes jag inte fara ut en sväng till.

UPDATE
Låt mig säga som så: jag har egentligen inte varken tid eller råd, men ÅÅÅHHH vad jag vill shoppa nya kläder!!! Det är väl säsongsbytet som gör att jag känner för att förnya mig. *suckar* Om jag tar mig i kragen och viker den rena tvätten jag samlat på mig, och tvättar upp den smutsiga tvätten jag också samlat på mig, så behöver jag nog egentligen inget nytt. Men ”behöver” är kanske inte rätt ord, det lutar mer åt ”villhöver”! 😉 (Jag ska inte alls tänka på att jag ännu inte betalt den nya värmeväxlaren, inte alls.) (Den är dock svår att klä på sig. Och är inte särskilt snygg. 😆 )

Regnet har upphört – för tillfället, i alla fall. Få se hur mycket vi får den här gången? Förhoppningsvis inte så det blir översvämning. Eftersom snösmältningen är i full gång även i fjällen, så har vi högvatten i älven. Gångvägen längs älven är visst översvämmad på vissa ställen, men så är det ju nästan varje vår. Förra sommaren höll sig vattnet i älven högt till långt ut i augusti, det fanns bara små strandremsor här och där, där det annars brukar vara stora stränder och långgrunt vatten. Hoppas det inte blir likadant i år! Inte för att jag badar – det var många år sedan sist – men för alla andra som vill svalka sig i sommarvärmen.

I morse visades en s k långtidsprognos för sommaren (juni-aug) med värme och torka. Alltså, det gör inget om det inte blir tropisk värme – jag vill kunna sova på nätterna, inte ligga och flämta efter luft i värmen. Det kanske är läge att försöka hitta en flyttbar luftkonditionering att använda vid behov? Redan nu, innan de tar slut i affärerna? Även om jag har fläktar (både tak- och golvmodell) så fortsätter ju luften att vara varm. Hmmm. Jag får fundera på saken.

2 kommentarer på “Kort dag och kort vecka”

  1. Jag kan lugnt säga att inköpet av våra luftvärmepumpar som kan kyla ångrar jag inte. Röstar för att du köper dig en portabel ac. Du kommer inte att ångra dig.

  2. Jag är väldigt sugen, få se hur det blir. Jag har ju en viss vana att dra på saker tills det är för sent, d v s när allt är slut i affärerna. 😉

Kommentarer är stängda.