Allmänt

Inte enligt planen

OK, jag hade en Plan för helgen som varit, som inkluderade en inklämd semesterdag: jag skulle städa och tvätta, eftersom det eventuellt kommer besökare nästa helg. Så hur gick det med Planen?

Jo, det började dåligt med ont i ryggen på torsdag morgon, som utvecklade sig till rejält ryggskott innan dagen var över. Tyvärr var jag i K för att träffa K när det hände, men jag bet ihop och passade på att handla 8 lådor (2 kassar) kattmat på Willys, som jag ändå passerade på hemvägen. Självklart tänker inte mina katter äta just den maten 🙄 – de går stora omvägar runt blötfodret och ger sig direkt på torrisarna istället. (För tydlighetens skull: det är samma märke som de fått tidigare, men andra smaker.) Och bara för att jag hade ryggskott kom Siri in och var full av skit i pälsen över hela bakänden – och ville bli badad. 😯 -Glöm det, sade jag och slängde ut henne. Hon fick sköta det själv under natten, och var ren & fin när hon kom in nästa dag igen. Torsdagen var verkligen inte min bästa dag. 😳

På fredag var jag tvungen att akutringa A så han fick köpa cigg åt mig, då jag nätt och jämt kunde hasa mig fram mellan köket-soffan-altanen, med hjälp av krycka, trots mina dunderpiller mot just ryggskott. Som tur var hade jag köpt diverse lättlagat och snabbätet när jag handlade, så jag behövde inte svälta. Fredag och lördag tillbringade jag mestadels på soffan medan jag knaprade piller, och söndag var det dags för lille E:s 8-årskalas. Tyvärr orkade jag inte åka dit – att sitta i bilen i 1½ timma enkel väg (och sedan hem igen) är inte att rekommendera vid ryggont – men började kunna röra mig lite mer. Lite (förberedd) mat har lagats under söndagen och jag kan idag röra mig utan krycka igen. I alla fall före lunch, vi får se hur det blir senare idag.

Snigelskalet är fortfarande ostädat, men jag får ta en bit i taget under veckan. Planen är att tömma diskmasken och städa toaletten ikväll. Den återvinning jag tänkt köra bort under helgen verkar bli kvar i köket ett tag till, men jag får ta det pö om pö. Tvätten går ingenstans utan mig 😉 och disken är – som sagt – diskad men inte urplockad. Planen för kommande söndag är att åka till Fallet och äta morsdagsmiddag alldeles själv, eftersom A och C jobbar, och B har fullt upp med att fira Mors Dag med sina egna små. Vi ska ju fira mig nästa helg istället, då alla är lediga. Nu vet jag förstås inte om alla kan komma ändå, men det skulle vara kul. 🙂 Planering är på gång. 😉

För att byta ämne, så är det översvämningstider nu. Vårfloden har kommit igång ordentligt, så ”grannälven” har svämmat över alla bräddar och vissa vägar är avstängda. Här, vid den här älven, verkar många i mitt FB-flöde ha varit ute och fotat översvämningar i närområdet, men tyvärr har jag inte själv kunnat göra det. Men det är väl snäppet värre än vanligt: campingen är helt översvämmad och även en vägkorsning nedanför ICA, där det mer eller mindre svämmar över varje vår. Ibland blir det bara blött på vägkanten, i år verkar det ha svämmat över hela vägbanorna åt alla håll just där. Det var nog runt -94 eller -95 det var så högt vatten senast. Tror jag. Mitt minne är kort men intensivt. 😉 Nåja, nu har vattnet börjat sjunka undan – i alla fall här. Det kan ju komma en till omgång smältvatten (från fjällen) men jag tror det värsta är över.

Ni får ingen matsedel under ett tag framöver. När det är sommar och sol kan jag leva gott på fil & flingor/ smörgås och det är inte mycket att skriva om. 😉 Eftersom jag lagat mat under helgen har jag ett par matburkar också, till att börja med, innan jag far och handlar.