Allmänt, Foto

Gott om tid

Jag drabbades i morse av att ha alldeles för gott om tid – så jag blev sen till jobbet… Fastnade i ”ska bara”-fällan, för jag hade ju stigit upp tidigt och skulle bara… Ja, ni förstår. 😉 Nå, jag är nu på plats och ska snart sätta tänderna i dagens högar av dokument som behöver åtgärdas på ett eller annat sätt. Tänkte bara skriva en stund för att komma igång. En trevlig liten rutin, tycker jag, och jag hoppas ni också tycker det?

Jag nämnde mina två ”bortglömda” klänningar i förrgår, men har inte fått tummen ur och provat dem än. Tänkte göra det ikväll, när jag packar väskan inför helgen. Det ska bli spännande att se om jag fortfarande ryms i dem…? Jag har alltså provat klänningarna när jag köpte dem, och kunde ha dem då – men det är ju några år (och några kilon) sedan. 🙄 Att jag inte har några vettiga skor struntar jag i; antingen tar jag joggingskorna eller de rosa tofflorna/sandalerna (Scholl), det är vad jag har att använda. Spela roll, det är bara jag som bryr mig.

Jag har sådana här, fast i ljusrosa färg. Alltså, frågan inför sommarsäsongen är: är det här en toffla eller en sandal? Jag kallar den toffla, men på många inköpsställen online kallas den sandal. Whatever, jag anser att bara-stoppa-i-foten gör den till toffla, medan rem bakom hälen skulle göra den till sandal. Med klack skulle den absolut vara sandal, oavsett rem bakom hälen eller inte.

För att byta ämne: vädret idag uppmuntrar inte till vare sig sandaler eller tofflor, då det är ca +5 grader, mulet och snålblåst. Just nu regnar det inte men det kan komma någon skur under dagen. Jag funderade allvarligt på att ta fram täckjackan igen i morse, men behärskade mig; jag klarar att ta mig till och från bilen med lättare jacka. Men sjalen har jag plockat fram igen, den värmer gott runt halsen.

Nu har jag skjutit upp handlandet hela veckan, men idag är det dags. Lunchen kommer att bli från Grillen, så jag får mig varm mat och blir ordentligt mätt under dagen, så jag inte köper allt slisk jag hittar när jag väl far och handlar efter jobbet. 🙄 Min handelslista blir längre och längre för varje dag, men jag kan hoppa över en del av varorna, då allt inte är så akut.

Jag skriver alltid upp t ex toapapper så fort jag fyllt skåpet i badrummet och alltså inte har någon oöppnad förpackning ”på lager”, även om det tar tid att använda upp alla rullarna. Samma med strösocker; jag har tömt det sista ur påsen till min strösockerburk, men sockret är inte slut för det. Det finns ju i burken. Har ni några sådana vanor? Alltså att skriva upp saker på listan så fort originalförpackningen är tömd, även om innehållet bara flyttats till en annan förvaring? Eller är det bara jag? 😳

UPDATE
Vad ända in i…?!? Jag kollade min privata mail – och har precis fått körförbud på bilen, då den inte är besiktad före 1 juni??? 😯 Det här måste jag undersöka under dagen! 😯 Återkommer.

UPDATE 2
Sisådärja, tydligen skulle besiktning ske senast 36 månader efter att bilen tagits i bruk – vilket jag inte hade en aning om när det var. 🙁 Jag har inte heller fått någon kallelse/ påminnelse om att det är dags, eller när det är dags.

Jag har dessutom fått ett brev från besiktningsfirman som säger att: ”Du vet väl om att du kan besikta ditt fordon när som helst under året. Med nuvarande inställelseregler kan man besikta när man vill och är inte knuten till en specifik månad.”

Alltså trodde jag att jag kunde vänta tills den mobila besiktningsstationen kommer till vår kommun i juli/ augusti. Nähäpp, det kunde jag tydligen inte. Jag har nu snabbokat en ledig tid på måndag morgon i K, så jag ska ha något att göra under min semesterdag som jag – turligt nog – klämt in där sedan tidigare. *mutter mutter*

UPDATE 3
Det blev inte lunch från Grillen, av olika orsaker. Då kan jag ta middag därifrån istället! 🙂 Och handla efter att jag ätit. Om jag inte skjuter upp handlandet ännu en dag… 🙄