Allmänt, Foto

Den som spar…

Jag visste ju att jag skulle få användning för den utgångna mjölkliter jag sparat i kylen flera dagar efter utgånget datum! Jag är för det första inte särskilt kräsen av mig, utan luktar och smakar på ”för gamla” matvaror för att se om de går att använda. För det andra hatar jag att handla mat och försöker verkligen se till att allt jag köpt hem kommer till användning, bara för att slippa handla så ofta. Nu kombinerade jag pannkakssmet med (även den utgången) bacon och fick ihop en fantastisk ugnspannkaka! 🙂

Det var kallt i morse, bara 2 plusgrader. Brrr! 😯 Dessutom blåser det ordentligt idag igen, så det var inte kul att gå ut och röka – men det är smällar jag får ta. 😉 Sigge har sovit inne och gått ut i morse, medan Siri varit ute och nattsuddat och kom in i morse. Jag kommer nog att byta katt (en in, en ut) under lunchen, misstänker jag.

En dag när jag gick genom köket hörde jag plötsligt hur något plinkade till när det föll i golvet?!? Jag var säker på att jag inte rört vid något som kunde ramla, men kollade runt golvet i alla fall. Där låg en metallknapp! 😯 Det tog en stund innan jag kom på var knappen kom ifrån: det sitter prydnadsknappar på mina leggings, och en av dem hade lossnat. Ja, ja, så kan det gå. 😳

Visst har jag berättat om att skrivaren på vår avdelning har tagits bort, och vi får istället använda en annan skrivare, i en annan korridor? Det kallas ”vardagsmotion” och oj hur det har inverkat på vår användning av skrivaren… Nu tänker jag mig för flera gånger innan jag skickar dokument för utskrift – det är ju jobbigt att resa sig upp och promenera hela vägen bort till den nya skrivaren, där det dessutom ofta är kö (min avdelning är inte den enda som fått samma behandling).

Det är på både gott och ont. En fördel är att pappersfloden minskat ganska mycket, men samtidigt är det jättebra att ha vissa utskrivna mail ifall man måste gå in och göra någon annans uppgifter. Andras mail kommer man ju inte åt, men om de är utskrivna vet jag vad som behöver göras. Annars förblir uppgifterna ogjorda, vilket kan ställa till problem om någon t ex blir sjuk en längre tid, eller under fel tid i månaden. Vi har ju D-day, som vi börjat kalla det: ett stoppdatum då allt ska vara klart. 😉

Ny månad idag! Jag måste komma ihåg att vända blad i almanackorna på kontoret, både den jag har vid skrivbordet och den jag har på väggen. Almanackan hemma står fortfarande på januari 😳 upptäckte jag under helgen, men har inte vänt fram rätt månad än i den. Den hänger inte på ett så synligt ställe, därför har jag missat den i flera månader. Vilken dag som helst kommer jag att vända blad till rätt månad, när jag kommer ihåg.

UPDATE
Huja, vilket skitväder vi fick! 🙁 Inte nog med att det är kallt (bara några få plusgrader) och blåsigt, nu har det börjat regna också! Jag fick in Sigge, och båda två stannar nu inomhus efter lunchen. Ingen ville närma sig dörren, inte ens Siri, som varit inne hela förmiddagen. Jag ville också stanna inomhus hemma, men var tvungen att trotsa vädret och ta bilen till jobbet. Där är jag ju förstås också inomhus, men inte alls på samma sätt som jag varit om jag stannat hemma (läs: filt, soffa, katt på magen).

Vi diskuterade igår, på fikarasten, om ”Urban, Vilhelmina och Blenda” – ifall de fortfarande stämmer. I dessa klimatomvälvande tider kan man aldrig vara säker på det. 🙄 Om det är de tre dagarna som bestämmer vädret för sommarmånaderna, så ligger vi risigt till. Eller, som jag skulle kunna uttrycka det, då blir det en sval sommar. Jag gillar ju när det är svalt, speciellt när jag ska sova.

Idag verkar jag ha frågelådan öppen. 😉 Olika medarbetare kommer med frågor om allt möjligt och ingenting – och jag försöker förklara, med eller utan handpåläggning. Ibland funkar det bäst med att visa var de olika svaren finns (under vilken knapp/ meny i programmet), ibland räcker det med att bara berätta.

Jag har hunnit med ett fackligt styrelsemöte också, där bara två-tre personer uteblev. 🙄 Nå, nu dröjer det till nästa gång, för det här var det sista mötet innan semestrarna drar igång. Jag har en del praktiska saker att ordna så snart som möjligt, men de går att ta via telefonen. Det är en del nytt på gång, som kan behöva gås igenom mer grundligt framåt hösten. Vi avvaktar tills vi vet mera. Det hinner ändå inte hända någonting före sommaren.