Allmänt

Koftan är på

Det är sommar, alltså stänger jag inte vädringsluckor (på jobbet) eller öppna fönster (hemma). Tyvärr är det ganska kallt på nätterna, runt 11 grader inatt, så nu har fleecekoftan åkt på – en på jobbet och en annan hemma (med varierande grader av katthår). Nå, jag har klagat över värmen, men nu kan jag äntligen sova gott i svalkan! 🙂

Jag pratade med sommargästen A igår, om en möjlig träff på lördag. Eftersom hon och T varit till Skottland under våren, så blev det tal om sådant som hade med Skottland att göra (läs: Outlander 😉 ). Därför har jag förstås drömt om Outlander inatt; jag var Claire och Jamie var med mig i nutid, och han ville gifta sig med mig. Jag frågade om vi inte redan var gifta, men han ville gifta sig i nutid också. 😆 (Viktigt vetande: vi såg på TV tillsammans! 😆 😆 😆 )

Katterna är så roliga! Igår, när jag kom hem, rusade två utsvultna vargar katter in och kastade sig över maten. Sedan gick de ut och nonchalerade mig, på det sätt som bara katter kan. I morse kom de in igen, men en och en den här gången: först Sigge som gick ut till altansoffan när han ätit, sedan Siri som gick upp till sovrummet när hon var mätt. För en gångs skull pressade hon inte ner sig i IKEA-påsen med ren tvätt (fleece…) som står i hallen. (Det finns en anledning till varför allt av fleece – filtar och koftor – är täckt av katthår hos mig.)

Jag lyssnar på ”Dold i skuggor”, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, men det verkar som att den är kortare än tidigare böcker om Alan Banks? Jag är redan mer än halvvägs och har nyss börjat? Så känns det i alla fall, men det kan ju bero på att jag vet att det är den sista.

Idag är D-Day på jobbet, så jag ska göra ett sista effektivt ryck under förmiddagen. Sedan får det gå som det vill – jag har gjort mitt. Första veckan efter semestern rusade bara iväg, jag har knappt hunnit fatta att det redan är fredag?!?