Allmänt, Katter

Okända marker

Jag raggade upp min semesterlediga kollega A, och hennes hund, att komma och söka katthalsband med mig igår kväll. Det gick oväntat bra – vi behövde inte söka lång stund. Framför allt så hör A den lilla melodin från GPS:en, medan jag knappt hör den ens om den ligger på bordet bredvid mig. Jag är döv på ena örat och hör dåligt på den andra, ungefär. 😉 Hon var så imponerad över hur lätt vi hittade halsbandet, med tanke på att det befann sig inne i buskagen längs älvstranden. Vi hade kunnat få söka hela natten, men nu gick det som en dans! 🙂

Det var inte lätt att få på kattrackorna halsbanden igen i morse, när batterierna var laddade, men till slut lyckades jag. Siri är enklare att hantera, hon bara satt medan jag tog på henne halsbandet. Sigge fick jag lura lite, för han sprang undan och gömde sig på ställen där han vet att jag inte kommer åt honom, typ under möbler. När de fått på sig halsbanden gick de ut – och då började det regna. Typiskt. Nu får de ligga på altansoffan hela dagen om de inte vill gå ut i regnet.

Vädret är – som jag precis berättade – regn, härliga regn! 🙂 Det var ca 10 grader i morse och det är ljuvligt! Svalt och skönt, både hemma och på jobbet, även om det gärna får bli ännu svalare hemma – men det kommer nog kyligare dagar (och framför allt nätter), så jag får en lagom sovtemperatur.

Jag var en väldigt snabb handelsrunda igår, köpte bara yoghurt och mjukbröd. Nu när det är rötmånad så möglar brödet snabbare än vanligt, upptäckte jag igår – tack och lov innan jag hann bita i det… 🙄 Egentligen behöver jag fara och handla idag, men jag får se hur det blir. Jag har middagsburkar hemma men allt annat börjar ta slut.

UPDATE
Tiden går fort när man har roligt, brukar man säga. Det gäller även när man har mycket att göra. När vi skildes åt igår, A och jag, så sa vi ”vi ses på måndag” åt varandra. På måndag är deras semester slut!?! 😯 Det blir ett abrupt bryt av sommarkänslan, när alla är tillbaka på jobbet igen.

Jag ser att det har börjat tändas lampor här och där i grannskapet, både ute och inne, på kvällarna, även om jag – i vanlig ordning – mest famlar mig fram i mörkret om jag inte ids tända prydnadslampan i hallen på natten. Jag behöver inte så mycket belysning för att ligga parkerad framför TV:n… 😉 Gatlysena har börjat tändas igen. Då rycker min favoritårstid närmare; hösten!

UPDATE 2
Jag blev lite kallsvettig när jag såg min semestrande chefs nummer på telefonen… 😯 Vad har nu hänt?!? Men hon ville bara kolla läget, så jag inte jobbar ihjäl mig, ungefär. 😉 Jag har väldigt lätt att ta på mig kanske en aaaaning för mycket att göra, men inte mer än att jag fixar det. Det är lustigt, för ju mer jag har att göra, desto mer övrigt kommer jag på att göra istället. Typ rensa skrivbordet eller sortera mappar i datorn, istället för att göra de saker som har ett stoppdatum. Rensa och sortera kan jag ju göra när som helst. 🙄