Allmänt

Kalla nätter

Det har varit några kallare nätter, med ensiffriga plusgrader, men jag tror det vänder nu – för ett tag, åtminstone. Sigge kommer in och sover på nätterna, han tycker det är för kallt att sova ute, men Siri har inte gett upp än. Nå, det kommer att bli ännu kallare, och då börjar hon väl sova inne igen.

Jag har rester från korvlådan jag lagade, så jag klarar mig ett par dagar. Därför har jag inte handlat på hela veckan, fast jag borde. Mina knän har inte varit med på noterna, speciellt det vänstra. Jag får handla under helgen istället, om jag inte far idag efter jobbet.

Igår gjorde jag och L en utflykt till förrådet, då jag behövde fylla på en del saker, både till mitt kontor och till korridorens eget lilla förråd. Post-it-lappar är hett eftertraktade – och de var slut! 😯 Det fanns några pyttesmå att använda vid akutbehov, men de var i lagom storlek för typ ett telefonnummer och sedan var lappen fullskriven. Vi äter post-it-lappar till frukost, ungefär, så jag skyndade mig att lägga in en beställning. (Nu vet L i alla fall var man hämtar saker till kontoret, det var därför jag tog med henne.)

Jag måste boka tid på märkesverkstaden för min bil – igen. För ett par veckor sedan fick jag ett brev att någon grej (jag begriper mig inte och har redan glömt vad det var) måste bytas ut (kostnadsfritt) på just den modellen jag har. Nu glömmer jag brevet hemma hela tiden, så jag måste stoppa det i handväskan för att komma ihåg att ringa och boka tid. Där ryker ännu en semesterdag, men spela roll. Jag har gott om semester kvar att använda. Återstår bara att se vilken dag som passar.

Dessutom behöver jag ringa och boka in en tid för byte till vinterdäck. Killen som har däckverkstaden har lagt upp en blänkare, att komma ihåg att boka tid i förväg istället för att vänta till första halkan och först då föröka få en tid så snart som möjligt. Det brukar vara intensiva dagar då alla vill byta samtidigt. Jag kan ju boka både och på samma dag: först byta däck, sedan köra till verkstaden – eller tvärtom.

UPDATE
Trots att det var kallt inatt – eller kanske just därför – så är det stekande solsken idag. Jag satt på altanen en stund under lunchen, och kände lukten av bränt fläsk. 😆 Sigge kom in och åt en snabb sväng, men försvann sedan igen. Siri är på sitt favoritställe, nere vid älven.