Allmänt, Foto, Katter

In i dimman

Helgen har varit mestadels soligt med klart väder, men i morse – bara för att jag lämnat dynan ute i rökstolen – kom tjock dimma och lade sig som ett täcke över allt. Det är fortfarande vått och dimmigt men jag hoppas dimman lättar snart och att det torkar upp.

Siri är ute på en tvådagarstur (förhoppningsvis inte längre än så 😳 ) och jag har ingen aning om var hon är, då halsbandet gått sönder. Eller, inte halsbandet, utan ena ”öglan” som håller fast pejlen på halsbandet. Hon har fått gå ut utan, så då tog hon en långprommis. 😉 Jag har beställt ett trepack nya gummiöverdrag (silikon?) till pejlen och de fanns i roliga färger! 🙂 Förhoppningsvis kommer de snabbt, så jag kan ladda GPS:en och sätta på henne halsband igen.

Sigge har sovit inne hela natten och bara varit ut en snabbis på altanen, innan han gick in igen. Det var inget väder för en katt, tyckte han, och lade sig bekvämt tillrätta i mitt knä på soffan istället. Faktiskt så somnade han, det ryckte så härligt i bakbenen på honom när han drömde. Min kille! 🙂 Jag ville inte alls flytta på honom, men jobbet kallade.

I lördags rallade jag iväg till Fallet och åt middag där. Jag försöker ta mig dit minst en gång varje sommar, men nu hann det bli höst innan jag tog mig för. Nåja, de hade mat även om löven börjat gulna. 😉 När jag kom tillbaka till civilisationen 😆 for jag och handlade. Tyvärr fick jag inte tag i allt jag hade på listan, mest för att jag genade i kurvorna och hoppade över vissa varor. Det blev middag igår ändå, faktiskt så har jag rester till idag att värma upp.

Söndagen ägnade jag åt en gammal bekant: Lewis, han som var kommissarie Morses sidekick. När man är utan bröd (unge kommissarie Morse eller orginal-Morse) får man äta limpa (Lewis). 😉 Ett tidigare känt deckarpar har också dykt upp på SVT: McDonald & Dodds. De är lite småroliga och Dodds är helt fantastisk som grå kamrerstyp som verkar helt ofarlig för brottslingarna! 😆

Jag tvättade håret i morse, och svor inombords över att jag inte gjorde det igår kväll istället. Av ren och skär lathet ids jag inte blåsa håret torrt hemma utan det får självtorka under förmiddagen på jobbet. Det gäller bara att komma ihåg att släppa ut det (ta bort hårklämman eller snodden) så det kommer åt att torka helt och hållet. När det är torrt kan jag sno ihop det i klämman/ snodden igen. Jag har t o m en hårborste i gömmorna på kontoret ifall jag behöver piffa upp mig ordentligt!

UPDATE
Dimman har lättat men det är betydligt svalare än vad det varit under helgen. Nu är det ca 15 grader och mulet. Siri har fortfarande inte kommit hem, men jag är inte orolig. Sigge har varit inne hela förmidagen och gick ut när jag kom på lunch. Han är och terroriserar de närmaste grannarna (-s småfåglar), enligt GPS:en. 😉 (Bara så ni vet: jag har ännu inte borstat håret, däremot satt ihop det med klämman.)