Allmänt

Som vanligt

*djup suck* Jag har, som vanligt, redan spräckt matsedeln. Ja, den blir som beräknat igår, idag och imorgon, men sedan hittade jag en glömd rätt i kylen igår kväll. Nå, då slipper jag fara och handla. Förhoppningsvis. Kanske bara en snabb sväng för att fylla på det mest nödvändiga så jag klarar veckan. Jag hann på Apoteket igår, så det är nu gjort undan.

Siri kom hem igår; åt, sov och gick sedan ut igen, vid 4-tiden i morse när jag var upp på toa. Hon fick gå ut utan halsband, då de nya fodralen inte kommit än. Ja, ja. Hon får njuta av det ospårade vildmarkslivet nere vid älven ett par dagar till. 😉

Jag provade köpa en ask salivstimulerande sugtabletter på Apoteket igår, men kommer att vara ytterst restriktiv med dem: de är förstås sockerfria – alltså innehåller de sötningsmedel, som jag lätt blir dålig i magen av. Dessutom vet jag inte om de är så väldigt mycket bättre än en vanlig ask Läkerol eller annan valfri halstablett? Jag får ta till dem när jag känner att min andedräkt kan döda drakar, för det har blivit ett problem. Inte att jag är torr i munnen utan att min andedräkt stinker, vilket kan bero på att jag är torr i munnen (p g a medicin). Jag borstar och borstar och provar byta tandkräm emellanåt, men det har inte hjälpt hittills. 🙄

Igår gjorde jag ett Fynd! Jag trodde jag hade ett par vinröda leggings i en av påsarna med ovikt tvätt, men när jag tog upp plagget visade det sig vara en klänning?!? Jag har inget minne av att jag någonsin använt den förut, men den var uppenbarligen tvättad, så det har ju verkligen hänt. Ett tecken på att jag har för mycket kläder, kanske? 😉

Jag blir mer och mer insyltad i boken jag lyssnar på just nu, även om jag tar den 10 minuter åt gången, ungefär. Det blev en riktig långlyssning när jag åkte till Fallet för att äta middag i lördags, annars blir det bara korta lyssningar. Eftersom den har några år på nacken så tror jag att jag redan läst den, i pocket, men det är en annan sak att höra den uppläst. (Och även om jag läst den, så minns jag inte alls något från den.)

UPDATE
Jag glömde berätta att även om det var kallt i går morse (4 grader) så var det varmare i morse (14 grader). Däremot hade det blåst och regnat under natten, så min rökdyna var blöt i dag igen. 🙄 Sigge syntes inte till, men när jag nu kollar på GPS:en så är han nästan hemma. Siri ser jag kanske imorgon kväll igen, om inte vädret blir extremt dåligt. 😉

Det forsar in ärenden på jobbet, så många att jag höll på att glömma att gå på lunch!?! Som tur var påminde mina kollegor mig, annars hade jag nog hoppat över en måltid. Inte för att det skulle göra något (jag har ”att ta av”…) men jag blir lite grinig om jag blir för hungrig.

Vi har ”ny” städerska lokalvårdare, då dels L (som jobbat här i många år) gått i pension, dels har R (som varit här hela sommaren) fått ett annat arbetsställe. Den ”nya” glömmer jag hela tiden bort vad hon heter, men det tar väl ett tag för mig att nöta in namnet. Jag kan ha svårt för namn, däremot glömmer jag inte ett utseende. Som exempel kan jag nämna att vår nya medarbetare L vill jag bara kalla J hela tiden. Av någon anledning påminner hon väl om någon J jag känner/ har känt? *rycker på axlarna*

UPDATE 2
Vi lyckades lura iväg A till ett i förväg ordnat födelsedagskalas utan att hon anade något! Hon fyller 60 år imorgon, så imorgon hade hon nog varit misstänksam. Idag körde jag vi-måste-ha-ett-akut-gruppmöte med mina kollegor, så A anade inget (medan de andra blinkade åt mig). 😉 Chefen (som inte är på plats) hade ordnat tårta och bokat ett rum åt oss.