Allmänt, Foto, Katter

Chokladtårta

Alltså, det var verkligen världens godaste chokladtårta jag beställt! 🙂 Det blev inte mycket över – och dekorationerna var fullt ätliga också! Vi fikade tillsammans i lördags, hela gänget: jag, K som precis kommit tillbaka från Spanien (fast jag trodde hon varit i Rom… 😳 ), A som kommit upp från G, B – förstås – och H & K med lilla E (som inte är så liten längre). Sedan drog de flesta ut på lingonplockning, men fick bara ihop en halv hink. Om det var dåligt med bär eller om det redan var avplockat vet jag inte, men de tog en runda till med bättre resultat på söndagen.

Jag hann hem precis i lagom tid för att beställa mat från thaivagnen, som hade sin sista helg för säsongen. Självklart beställde jag två rätter (mina standardrätter: en nummer 8 med räkor och en nummer 4 med kyckling 😉 ) och åt den ena till middag på lördag och den andra på söndag. Per-fekt. Skönt att slippa laga mat!

I morse hade jag så gott om tid, så jag ”skulle bara”. Sedan hade jag plötsligt inte alls gott om tid längre, utan blev t o m ordentligt sen till jobbet. Måååndag. 🙄 Nåja, katterna har fått mat, jag hann både duscha och tvätta håret, och jag hann knappt in på kontoret så kom en ny kollega (från en annan avdelning) förbi och blev presenterad.

På tal om katterna, igår skickade deras gamla matte några filmer från när de var kattungar – och de var så gulliga så det är inte sant! 🙂 De är visserligen fortfarande gulliga, men oj vad de var söta när de var små! Nu har de utvecklat mer av sina respektive karaktärer, de var mer lika som småttingar. Vilken tur att hon tog båda två, det var ju egentligen bara Siri hon tingat i förväg. Sigge fanns kvar när Siri skulle hämtas, så då blev det två på en gång.

Sigge har tidigare blivit mer ”biffig”, med mer muskler över framänden och så. Nu börjar han bli biffig även runt magen… Hupp! Jag får nog byta till ett lågkalorifoder när jag köper en säck nästa gång, och/ eller dra in lite på blötmaten. 😳 Siri verkar inte ha lagt på sig särskilt mycket, men hon är inte mager – definitivt inte. Bara smalare än Sigge. Jag har inte bantningsdille som jag låter slå över mot katterna, utan det är helt enkelt så att om en katt blir för rund så kan den bl a inte putsa pälsen som den ska. (Det är inte bra för någon att bli för rund.) Speciellt som Sigge nu – när det blivit kallare – börjar parkera sig mer och mer på soffan. (*host host harkel* Som jag, alltså…)

UPDATE
Sisådärja! Då har jag haft lunch, åkte hem och släppte ut Sigge innan jag åt. Siri ville först komma in men när hennes bror kom ut, ändrade hon sig. 🙄 Nu är båda två ute, även om Sigge var lite tveksam. Det blåser kallt och är bara några plusgrader i luften. Nå, då blir han lättare att få in när jag kommer hem ikväll. Just nu regnar det åtminstone inte, men det är visst på väg. Inte bara regn, uppe i fjälltrakterna kan det bli snö eller snöblandat. Förhoppningsvis inte här – än. Snön kommer att komma, men inte redan i september!

Jag har fått ihop en matsedel för veckan, men få se om jag håller den? Det kan snabbt bli ändringar, beroende på vad jag får tag i när jag handlar. Jag kan också snabbt ändra mig när jag väl är i affären; ”det där ids jag inte laga den här veckan, jag tar något annat istället”. På tisdagar är det rabattdag, men det spelar ingen roll. Jag handlar när jag känner för det – eller måste.

Vad jag också borde göra är att besöka Apoteket, då jag såg vilka sorter som börjar ta slut när jag fyllde på Dosetten igår, men självklart hade jag glömt ta med mobilen (där jag skriver mina handelslistor) in i köket. Trodde jag skulle komma ihåg rätt sorter tills jag var tillbaka i vardagsrummet, men de var glömda innan jag var klar i köket… Typiskt mig. Nå, jag hinner kolla ikväll (eller någon annan kväll) och skriva in vilka sorter jag behöver fylla på. Jag klarar mig hela veckan.

UPDATE 2
Åååhhh nejjj… Det här bådar inte gott! 😯 Jag känner hur lusten att handla rinner av mig, som vatten från en oljad gås. Efter studier av både ICA:s och Coops reklamblad, inser jag att jag inte har lust att varken köpa eller äta något alls av det som presenteras den här veckan. Det var som fasen?!? Hur gör jag nu?

Alltså, jag kommer inte att svälta ihjäl, så det är lugnt, men det är handlandet och lagandet av maten som sätter käppar i hjulet för mig idag. Jag. Blev. Så. Less. Tvärless. Nu får jag köra en peppkampanj åt mig själv så jag tar mig till affären, för när jag väl är där, brukar det gå bra. Det värsta är att ta steget över motståndströskeln. Och – när jag handlar direkt efter jobbet – att hålla mig stenhårt till listan, då det annars ramlar ner både det ena och det andra i vagnen innan jag når kassan. Varor som inte har näring, bara kalorier… 🙄