Allmänt

Fredag igen

Hupp! Där sprang ännu en vecka förbi, så snabbt att jag knappt hann känna av den?!? Dagarna går verkligen fort när man har mycket att göra! Idag rivstartade dagen med att en kollega upptäckt ett ”fel” som behöver kollas med berörd chef – som förstås är på semester… 🙄 (Det är inte alls säkert att felet är ett fel, det kan lika gärna vara rätt, men det måste kollas ändå.)

Hör och häpna, igår fick jag faktiskt komplimanger för min klänning! En kollega tyckte den skimrade så vackert i solskenet när hon såg den på håll, det ser ju inte jag när jag har den på mig. 🙂 Nu kommer jag aldrig att glömma bort den igen (eller tro att den är ett par vinröda leggings)! 😆

Dimman ligger tät och fuktig över omgivningarna. Det har varit kallt inatt, men jag vet inte om det varit frost eller bara blött. Igår kom jag ihåg att plugga i motorvärmarsladden i bilen, så jag kunde slå igång den med appen i morse när jag såg de blöta/ frostiga bilrutorna.

Katterna ville inte alls gå ut i morse. Medan jag var ute och morgonrökte (med altandörren på glänt, ifall de ville komma ut) har de kommit ner från vinden men bara parkerat sig i sofforna i vardagsrummet istället. Där fortsatte de att sova i lugn och ro, inomhus i värmen och utan fukt. Jag ville också fortsätta att sova – råkade snooza lite för länge 😉 – men tog mig upp och iväg till jobbet trots allt.

Dagens uppdrag är att handla efter jobbet. *djup suck* Det är tråkigt, men måste göras. Planen är att – om möjligt – sluta lite tidigare så jag slipper efter-jobbet-rushen när jag slutar den vanliga tiden. Alternativt kan jag jobba över någon timme så har det lugnat ner sig. Jag får se hur det blir. 🙄

UPDATE
Jag fick plötsligt ett oväntat besök, en gammal bekant som hade ett ärende till en av mina kollegor. Vi pratade en stund, egentligen en alldeles för lång stund, men det är länge sedan vi setts. Hon är numera pensionär, och har – som många andra pensionärer – fullt upp med allt som behöver göras. Så brukar man ju säga.

Under en fikapaus för länge sedan kom vi fram till att pensionärer har nog inte mer att göra, det är helt enkelt så att allt tar längre tid ju äldre man blir. Jag ser ju själv hur mycket längre tid jag behöver på morgnarna, jämför med hur mycket jag hann och hur snabb jag var för 20 år sedan. När jag började på det här jobbet var jag alltid på plats minst en kvart innan starttid (07:30). Numera är jag glad om jag hinner till jobbet innan klockan slår 8… 😳

UPDATE 2
Båda katterna mötte mig när jag kom hem på lunchen, och nu hade de minsann bråttom ut! 😉 Vädret är mer eller mindre grått, inte så varmt, men det regnar åtminstone inte. Dimman från i morse har lättat. Jag har inte kollat hur vädret kan bli under helgen, men det spelar ingen roll. Den enda uteaktivitet jag funderar på är att ta in dynorna från altansoffan och plocka ihop den i hörnet av altanen, som jag gjorde förra vintern. Samtidigt kanske jag låter den stå kvar om vädret blir fint? Det beror på väder och vind och vad jag känner för.