Allmänt, Foto, Katter

Frusen

Det har varit kallt inatt – inte frost, men nästan. Det var bara 2 grader när jag for till jobbet och kan ha varit någon grad kallare när jag steg upp. 😯 Siri gick ut tidigt i morse, vid ett av mina toabesök, men Sigge har borrat ner sig i filten i soffan och ville verkligen inte gå ut när jag öppnade altandörren åt honom. 😉 Bilen var fuktig i morse, men inte så det satt fast. Jag får snart börja plugga i den i min specialvärmare, den jag startar inifrån köket med en app i mobilen, ifall det frostat på rutorna.

Jag gnetar vidare genom jobbdimmorna. Igår hade jag ett par tänkvärda ärenden. Ett tog hela förmiddagen innan jag fått det klart, ett annat fick mig att sitta kvar lite längre på kvällen för att få till det rätt. Dessutom har jag vår nya kollega som ska läras upp, förutom att en annan kollega är sjukskriven hela månaden. Ja, ja. Det får ta den tid det tar, jag vet ju stoppdatum för varje uppgift, och får sitta kvar (nästan) så länge jag vill på kvällarna.

Egentligen längtar jag efter att jobba hemifrån, då jag kan fokusera mycket bättre utan störande element och med fri tillgång till gott kaffe. 😉 Men då jag har i uppdrag att lära upp L, kan jag inte göra det just nu. Vi diskuterade faktiskt igår möjligheten att jobba hemifrån, då det ingick i arbetsbeskrivningen när hon sökte jobbet. Hon är ju helt på det klara med att det inte kommer i fråga för henne innan hon blivit varm i kläderna, men jag gav henne lite tips & råd angående hemarbete. Framför allt som hon kommer att ha en hel del skrivande att ta itu med.

Jag är sugen att beställa tid hos frissan, då jag börjar känna mig långhårig. Alltså, jag har långt hår, men nu börjar det hänga och slänga utan styrsel. Det är klämma eller (i de flesta fall) snodd som gäller för att hålla ordning på håret. Ett lyxproblem, javisst, men en liten tillklippning av kalufsen skulle inte skada. Vilken vecka som helst kommer jag att ringa för att boka en tid, som kan ligga ännu fler veckor bort… 😳 För att inte tala om att jag behöver boka tid på både bil- och däckverkstaden (två olika ställen).

Låt mig visa en bild på husets mest nedputtade burk. Den ska stå på soffbordet men jag hittar den varje dag på mattan. Som tur är har den inbrottssäkert lock, då det är där jag förvarar kattgodiset. Ni ska tro att Sigge försökt peta och peta för att få upp locket (efter att han puttat ner burken på golvet) för att komma åt godsakerna, men han har inte lyckats – än. 😉

UPDATE
Jag fortsätter att lära upp L, och det går jättebra! Hon är inte bara duktig, hon är trevlig också. 😉 Det värsta är att hon ännu inte hunnit få alla ”nödvändigheter” vi andra använder. Idag behövde vi t ex en linjal, men det löste sig. Hennes kontor är ”minimalistiskt inrett”, d v s i stort sett bara en stol, ett bord och två datorer (stationär och laptop). Pennor och annat får hon söka, men jag har ju visat henne arkivet så hon vet var hon kan leta när något saknas.