Allmänt

Regn hos mig

Det började regna tidigt i morse (kanske sent under natten – det är en definitionsfråga) och ska väl hålla på i ett par dagar? Vi får väl se, huvudsaken är att vi inte får snö, vilket en grannkommun kan råka ut för. Graderna är runt +8 så det är inte särskilt kallt. Beroende på vad man jämför med, förstås. 😉 Katterna har varit ut i morse, men jag lämnade altandörren på glänt så jag vet inte om de kommit in eller om de var kvar ute. De var i alla fall inte på altanen – jag misstänker att de är i dubbelsängen.

Jag är glad att jag gjorde undan att handla igår (ja, faktiskt!), för även om jag inte fick tag i allt jag hade skrivit på listan, så slipper jag handla i ösregn. Det är tillräckligt jobbigt att handla under bättre väder, men att behöva släpa varorna till och från bilen i regn är verkligen ingen höjdare. Ja, affären har förstås tak, men det är stunderna då jag måste vistas utanför tak som är lagom tråkiga. Det tar en stund för mig att bära in kassarna, speciellt om jag – som igår – har flera tunga kassar plus två katter som snor runt fötterna på mig uppför trappan. 🙄

Men jag ska inte klaga. Jag jobbar inomhus, har tak över huvudet även på fritiden, mat för hela veckan och så mina två luddskallar. 😉 Faktiskt gillar jag hösten, även om jag gnäller lite ibland. Soffan på altanen står fortfarande kvar, med dynor och kuddar, men jag kanske plockar undan den till helgen. Egentligen kan jag göra det vilken kväll som helst – det behöver inte vara helg – men jag har så lite ork kvar när jag kommer hem från jobbet. Den här veckan (åtminstone de första dagarna) blir en stanna-kvar-och-göra-klart-vecka. Igår satt jag kvar drygt en timme extra.

Boken jag lyssnar på blir bättre och bättre ju längre in i den jag kommer, och då gjorde historien ändå en rivstart redan från början! 🙂 Kul att hitta en sådan bok! Sedan har jag ett gäng böcker i vindstrappan, som jag fått i present i somras. De behöver också läsas, så jag får nog ta mig en läshelg snart. Soffa, filt, kuddar, en temugg, katt på magen… 🙂

UPDATE
Jag kom hem på lunch och möttes av två sjöblöta UPPRÖRDA katter. Jaha, då låg de inte i dubbelsängen, trots allt. 😉 Trots vädret kom de in en sväng, kollade maten, och gick ut igen?!? Nu får de vara ute tills jag kommer hem ikväll. Då ska de väl vara tillräckligt kalla och blöta för att vilja komma in?

Även om jag handlade igår, så fick jag inte med mig allt. En del saker hoppade jag helt enkelt över, annat var slut på hyllan. Affären får varor på tisdagar och torsdagar (förutom färskt bröd från vårt lokala bageri och mejerivaror, som fylls på varje dag) så jag tror jag ska åka en sväng till affären efter jobbet idag igen. Nu är det bara smågrejer jag ska ha, max en kasse.

Paraplyet får följa med mig till och från bilen idag. Regnet fortsätter och jag hade gärna parkerat mig på soffan efter lunch, för att lyssna på regnsmattret mot altantaket. Det är så mysigt, speciellt om man har tillgång till filt och är inomhus. 😉 Om inte annat så sover jag gott när det regnar. Nu ska jag kämpa emot lunchkoman och försöka göra något vettigt på jobbet även under eftermiddagen.