Allmänt

Kallare

Det har varit runt -15 C hela helgen men det gör inget. Vi har ju vitt på marken, även om det bara är någon decimeter – inget att ens börja skotta. Jag har myst med katterna i soffan, alldeles för mycket, så tvätten är inte klar än… Men den blir ju aldrig klar, så det är att hoppas på för mycket. 🙄

Alla kollegor är tillbaka efter sina förkylningar, så vi kanske kan ha vårt inställda möte senare under veckan? Den som lever får se, det beror på när chefen har tid över. Mitt gäng har köksvecka den här veckan, vilket vi säkert kommer att glömma bort då och då. Det värsta är att komma ihåg köket efter lunch, då ingen av oss lunchar på jobbet och alltså inte har någon koll på om diskmasken behöver fyllas/ tömmas/ köras efter lunchen.

Jag är färdig med boken jag lyssnat på och försöker nu komma på vilken bok från önskelistan jag ska börja med. Det samlas ju böcker allt eftersom, så ibland rensar jag ordentligt. Jag får boktips från olika ställen och lägger till dem på listan, men så ångrar jag mig och inser att jag inte vill lyssna på just den boken. Det kostar inget extra, tar bara lite tid att rensa – och ibland plockar jag tillbaka en bok jag tidigare dumpat. Beror helt på humör.

Jag har inte handlat på hela helgen! Planen var att antingen handla efter middagen på fredag, eller tidigt på lördag, men det blev inte av. Nu måste jag, för jag tänker inte äta enbart pasta en dag till. 😉 Pasta är visserligen gott, men någon måtta får det vara. Som ni förstår har jag haft mina tre basvaror hemma; kaffe, cigg och kattmat, så jag slapp handla.

Katterna går fortfarande ut, men bara för att göra det som behöver göras. De är så snabba att slinka in igen att jag missar dem då och då. I morse, t ex, trodde jag att Siri var kvar ute, då jag helt plötsligt såg henne trippa uppför vindstrappan. När jag går ut och röker brukar jag lämna altandörren på glänt, så katterna kan gå ut och in som de behagar (och för att släppa in lite syre), och ibland är de för snabba för mig. 😉

UPDATE
Jag är väldigt däpp i däsan fortfarande, eller egentligen bakom näsan. Inget snor rinner och det går inte att snyta ut. Det ligger bara som en propp bakom näsan utan att annars göra väsen av sig. Lite irriterande att det inte vill släppa taget! 🙁 Nåja, det kunde ha varit värre – jag har t ex ingen ovanlig hosta längre, utan hostar bara ”som vanligt”. 🙂

UPDATE 2
Tänka sig, fast jag ”inte hade något hemma att äta” så fick jag i mig en sorts lunch i alla fall!?! Det är inte så noga med lunchen, jag slänger i mig det som finns behändigt till hands, oftast smörgås. På sommaren blir det yoghurt och smörgås, på vintern te och smörgås. Matresterna sparar jag alltid till middag, då jag blir så sömnig efter lunchen om jag äter lagad mat då.

Egentligen borde jag kolla kylen ordentligt innan jag handlar – men det ids jag inte. 😳 Jag vet att jag har ett f d isbergssalladhuvud som snart håller på att rinna ur påsen, men de övriga ingredienserna jag köpte till salladen vet jag inte hur de mår. Det kanske blir en sallad i alla fall, men utan isberg? Eller också blir det mycket rester i soporna den här gången… Vi får väl se.

Jag har börjat lyssna på en ny bok; ”Sökaren” av Tana French. Själva boken är väl helt OK *rycker på axlarna* men jag har redan från början insett att jag inte gillar uppläsaren. Jag får se hur länge jag ids lyssna – om jag inte gillar uppläsaren förstör det hela intrycket av boken, även om historien är bra. Det kan bli bättre när jag kommit in en bit i historien, men den lilla stund jag hann lyssna under lunchen gav inte mycket mersmak. 🙄

På måndagarna – när nu ”Oak Island” har säsongsuppehåll – brukar jag se ”The Curse Of Skinwalker Ranch” som går på samma tid, baraföratt. Dessutom brukar jag se – i brist på annat på söndagarna – ”Expedition X”, som av en händelse just den här veckan är i trakterna av Skinwalker Ranch! 🙂 Vilket sammanträffande! Jag tror inte de kommer att mötas – två olika TV-bolag 🙄 – men det ska bli intressant att se om X-gänget kommer fram till något (vilket inte ranch-gänget hittills har gjort).

2 kommentarer på “Kallare”

  1. Här har vi knappt haft minusgrader ännu. Någon enstaka morgonfrost, men det är allt. Men det är å andra sidan ganska vanligt så här års hos oss.

  2. Jag är lite förvånad att snön faktiskt ligger kvar. Det brukar komma, tina bort, komma nytt, o s v några gånger innan snön stannar, men i år fastnade den på en gång. Än så länge, är väl bäst att säga, men det verkar fortsätta att vara kallt resten av veckan i alla fall.

Kommentarer är stängda.