Allmänt

Inget nytt

Här rullar allt på som vanligt. Kylan fortsätter (-15 idag), katterna vägrar gå ut annat än mycket snabba rundor då de bara gör det som behöver göras och sedan kommer in direkt, jag gnagar vidare genom pappersbuntarna jag samlat ihop för att jobba med hemifrån. Men det är freeeeedag, härliga freeedag, så helgen väntar runt hörnet! 🙂

Eftersom jag kommit ihåg att ta med datorglasögonen hem så ska jag putsa upp dem när arbetsdagen är över, så de är i fint skick när jag kommer tillbaka till kontoret på måndag. Bäst att passa på när tillfälle ges, då jag annars bara brukar gnida bort de värsta fläckarna med en skitig putsduk jag har i glasögonfodralet, med mer eller mindre lyckat resultat varje gång… 🙄 Om jag fortsätter med tvätten (the neverending story) under helgen kanske jag t o m kommer ihåg att tvätta nämnda putsduk?

Angående tvätt; brukar ni använda sköljmedel? Jag använder det ytterst sällan, bara på de tvättar jag vet ska torktumlas. Annan tvätt – som hängs på tork – får klara sig utan. Möjligen kan sköljmedel göra vissa plagg lite mindre ”elektriska”, speciellt när det smäller till och blir ordentligt kallt, men det besväras jag inte mycket av. Det enda är att håret slickar sig kors och tvärs över ansiktet om jag inte sätter ihop det i svans eller med klämma, annars märker jag inte av den statiska elektriciteten som kläderna kan ge.

UPDATE
Jag har gnagat mig igenom alla pappersbuntarna jag dragit hem, så snart kan jag packa ihop och göra helg! 🙂 Det finns diverse saker kvar att kolla igenom i mina anteckningar, men sedan får det vara nog för den här gången. Det kommer (alldeles för fort) en ny vecka, jag ska ju ha något att göra då också. 😉

Dagens middag blir – tro det eller ej – chili con carne igen! 😆 Men sedan är den slut, då får jag hitta på något annat. Kylan verkar fortsätta hela helgen, och jag behöver handla. Ja, jag har mat hemma så jag klarar helgen, men hade tänkt göra lite storkok under helgen för att ha färdiga burkar till nästa vecka. Jag får se hur det blir med den saken nu.

4 kommentarer på “Inget nytt”

 1. Alltså – hur kan man inte älska tillfredsställelsen i att tvätta???
  Att starta en tvättmaskin (brukar inte ens ta av mig jackan innan jag går in i tvättstugan och sorterar in en full maskin), slänga in tvätt i torktumlaren (inte lika kul att hänga tvätt, särkskilt inte om man hunnit lägga sig när man kommer ihåg att tvätten är klar…), tömma torkställningen… Underbart.
  Ibland ser man botten på tvättkorgen, då tåras ögonen.
  Använder (sällan) sköljmedel, men lite ibland, bara för doftens skull. Tvätt som tumlas blir ju mjuk ändå? Tumlar alltid handdukar. Tänker alltid på att mamma fick bakläxa av K när hon hade tvättat handdukar (utan sköljmedel) och häng-torkat. K klagade att de var för riviga och kunde stå upp av sig själv 🙂

  1. Botten på tvättkorgen kommer aldrig att hittas igen i Snigelskalet, så sant som det är sagt. Den fylls ju bara på hela tiden…
   Tvätta och torka är inte så farligt, men att vika och stoppa undan tvätten. *gaahhh*
   Handdukar ska vara riviga, utan sköljmedel och hängtorkade, de ska verkligen kunna stå av sig själva! 😉

 2. Sist jag såg botten på tvättkorgen så tog det nog inte mer än en minut av ren skär lycka innan jag mötte dottern som kom med en hög kläder från sitt rum… ja, det roliga tar ju aldrig slut iaf 😉

  1. Jag kan inte skylla på någon annan än jag själv som fyller tvättkorgen, med allehanda mystiska tvättbara föremål som jag plockar ut emellanåt. Soffkuddar, höst- och vårjackan, dukar, gardiner, nya handdukar från Det Stora Blå Varuhuset…

Kommentarer är stängda.