Allmänt, Foto, Katter

Till slut

Efter många om och men (och tvekan in i det sista) så gjorde jag till slut den efterlängtade chilin – och herregud så god den blev! Det är åratal sedan jag senast gjorde chili con carne och jag förstår inte varför? Nåväl, jag slukade den stora middagsportion jag lagt upp åt mig, och sedan blev det matburkar till kommande dagar. 😉

När jag kom hem och körde in bilen i garaget, så smet Sigge in i garaget – och vägrade att komma ut! Nå, jag stängde dörren och lät honom vara där medan jag lagade och åt middag, så han var lagom spak när jag till slut hämtade honom. Först hade han (och Siri) fått vara ute hela eftermiddagen, sedan blev han instängd. Visserligen i värme, men utan mat och ingen som kliade honom.

I morse var det -17 grader och ingen katt ville gå ut. Istället ockuperade de översta våningen av klöstunnan, båda två, och gav mig onda ögat när jag försökte locka ut dem. Sigge måste som vanligt sträcka ut benet över kanten, medan Siri noggrant håller alla tassar innanför kanten. Sötisar! 🙂

Jag har planer på att jobba hemifrån under em och imorgon, då jag tidigare under veckan har förberett så mycket jag kan. Passade på att stjäla besöksmotorvärmaren redan på morgonen, så bilen är upptinad när jag ska hem på lunchen. Väl hemma får bilen bo i garaget, så då behövs ingen värmare.

UPDATE
Det blev jobb hemifrån, idag efter lunch och imorgon, som jag planerat. Kylan håller i sig, jag lämnade Siri ute flera minuter och hon var i allra högsta grad Upprörd när jag släppte in henne igen. 😉

Jag gnagar vidare genom mina arbetsuppgifter som jag samlat på hög, och vet att jag har ett par ärenden på väg in, som väntar på mig på skrivbordet på måndag morgon. Nåja, det går nog bra, jag har rett ut saker och ting med uppgiftslämnarna så det ska gå snabbt att få allt i ordning när jag är tillbaka. De vet att jag inte är på plats, men jag har lovat att deras ärenden får hög prio när jag är tillbaka. 🙂

Det känns skönt att middagen är färdig, bara att värma en burk, om jag inte vill laga någon av de andra rätterna jag har på lut i kylen. Lunchen blev standardmodellen, d v s te & smörgås, men jag kan inte äta lagad mat till lunch, blir så trött efter det. Teet är ju varmt, så jag behöver inte äta kall mat.