Allmänt

Svinkallt

Det var -25 grader i morse – inte kul, varken för mig eller katterna. Sigge har varit ut, men Siri har bara gnällt vid dörren och vänt om när jag öppnat den, så jag får nog en ”present” av henne i kattlådan idag. 😉 Det blir jobblunch idag, jag svepte förbi macken och köpte en färdigrätt att värma i micron i lunchrummet. Jag ids inte fara hem på lunchen, plåga bilen när jag inte har någon motorvärmarstolpe. Matburken jag har kvar hemma är ju för morgondagens middag, eftersom jag ska laga Korv Stroganoff idag.

Vid midnatt, efter en powernap framför TV:n, upptäckte jag en bil som stod mitt på gatan med sina varningsblinkers igång. Antagligen har den frusit, då det var kallt redan igår kväll. Allt eftersom natten fortskred tog batteriet slut; vid 4-tiden (när jag var upp på toa) hade den slutat blinka. Den stod för långt bort för att jag skulle se vems eller vilken sorts bil det var, men det var inte min eller A:s – för båda stod i värme hos mig. Min inne i garaget, A:s inpluggad utanför. Whatever.

Jag har satt A på spåret att hjälpa mig lista ut vilken TV jag vill ha, så det kan bli en shoppingrunda till L under helgen. Eventuellt tidigare, jag får se om jag har tid att ta ledigt. Det skulle förstås vara skönt att slippa lördagens Black Friday-hets, då de flesta affärerna redan kör med Black Week. Just lördagar är en pest och en pina på shoppingområdet S, då typ hela Norrbotten ska dit och handla under helgen.

Boken jag lyssnar på blir bättre och bättre! *glad överraskning* Nu har jag vant mig vid uppläsarens halvviskande röst, som är sååå irriterande när man hör dåligt. Jag får dra på ljudet allt vad som går på mobilen och missar ändå ibland vad som sägs/ viskas fram.

Vilken dag som helst kanske jag måste fara och handla mat, jag skjuter upp det så länge jag kan. Just veckans meny består av sådant jag redan har hemma, men annat behöver fyllas på allt eftersom tiden går. Idag är det svinkallt, imorgon kommer snösmockan. Inget bra handlingsväder förrän ev på torsdag? Fredag? Nå, jag får se. Mina basvaror finns hemma. 😉

UPDATE
Mina eventuella planer att åka på shoppingresa före helgen har spruckit. Jag kollade min kalender och det är omöjligt att ta ledigt någon dag den här veckan. Inte ens en halv dag kan jag unna mig! 😳 Nå, jag kanske kan ta det nästa vecka istället, alternativt köpa en TV på den lilla affären vi har här (med ett betydligt mindre urval – och högre priser – än de stora kedjorna, men så är det ju i alla branscher). Dessutom har jag ju en TV jag inte använder, som står och samlar damm uppe i sovrummet. Visserligen tror jag inte den är så smart som den jag använder nu 😉 men den är åtminstone platt = inte så tung att bära nedför trappan. Det löser sig nog.