Allmänt

Varmare

Hoppsan! Idag är det bara -6 grader, men det blåser. Tack och lov har det inte börjat snöa än, men snön kommer under dagen, enligt väderprofeterna. Ett par decimeter snö ska vi få, och så hård blåst till det. 🙄

Hoppas min gård blir skottad när snön dragit vidare under kvällen/ natten, jag har inte hört ifrån min traktorkille – men han brukar ju komma ihåg mig. 😉 Annars får jag SMS:a honom. Jag önskar att de tar bort den ”tröskel” som bildats vid gatan, då den lilla plogkarm (från gatan) som skottats ihop hittills har körts fast och bildar ett trappsteg ned från gården till gatan. 😳

Anyway, idag kommer ortens julgran att sättas upp. Hela parkeringen vid jobbet var avspärrad, så jag fick stjäla en (personal-?) parkering vid en affär i närheten. Det fanns några få platser att ställa sig på, men när nu jättekylan gått över, har folk börjat ställa sig på framsidan igen. En vacker dag kommer jag att parkera in någon som jag vet har parkering på baksidan, kofångare mot kofångare – och jobba över jättelänge den dagen. 👿

Dagen är inbokad med möten, både på för- och eftermiddagen. Jag drömde för några nätter sedan att jag behövde ett A4-block att anteckna i, men det fanns inga. Överallt, i olika rum och olika skåp, där jag trodde att jag sett spiralbundna block fanns det bara lösa papper, inga block alls. Jag har ju hämtat två block i förrådet förra veckan (eller den före?), så jag vet att jag har material att skriva på, men lite lustigt är det ändå. 😉 (Visserligen är blocken jag hämtat i A5-format, men jag föredrar den storleken, så jag vet inte varför jag i drömmen behövde A4?)

I morse tog jag mig i kragen och klippte fingernaglarna. De har varit både långa, hackiga och tvärt avbrutna, fastnat i alla plagg jag rört vid, rispat mig på kinden när jag fört undan en hårslinga, fastnat mellan tangenterna på tangentbordet, o s v. Nu är det frid och fröjd att knattra vid datorn igen! 😆

För den som undrar så går tvätten på lågvarv under arbetsveckan. Jag har visserligen ingen toppfart ens under helgerna, men under veckorna går det ännu långsammare. Min prio 1 hemmavid har bytt från tvätt till disk, för att inte tala om att jag behöver dammsuga… 🙄 Nå, disken och tvätten och dammråttorna går ingenstans medan jag är på jobbet, så jag får väl roa mig med dem ikväll.

TV:n lever fortfarande, alldeles för mycket kanske jag skulle säga. Den går inte att slå av, utan jag måste rycka ur kontakten eller slå av strömmen till sladdosan när jag slutar se TV. Ett solklart i-landsproblem, men just TV är mitt största fritidsnöje/ -sysselsättning. Det lutar starkt mot att det blir en investering inom en mycket snar framtid; en julklapp till mig själv. 😉