Allmänt

Snöskottning

Det blev snö igår, men jag skulle inte vilja kalla det ”snösmocka”. Kanske en decimeter, men blåsten lade snön i drivor och strängar lite varstans. I morse fick jag trycka upp dörren, p g a mycket snö bakom, men nedför trappstegen på bron var det inte mycket? Jag pulsade till garaget – och precis när jag satt mig i bilen och skulle starta den, kom traktorn och tog min gård! 🙂 Snösvängen är i full fart nu på morgonen, det blinkar orangea traktorlampor överallt.

Jag ska hålla i ett möte i dag på em, måste bara söka fram anteckningarna jag tidigare gjort och gå igenom dem. A och jag hade en Plan för mötet, men jag behöver uppdatera mig angående vad som ska tas upp. Sedan får vi se, om det blir bara jag kvar att hålla dessa möten eller om A ska fortsätta att vara min sidekick… Inget är spikat än, men jag förbereder mig på att det blir första alternativet – efter ett möte jag hade igår. 🙄

Siri väckte mig vid 5 och skrek att hon ville gå ut. Jag drog ut lite på uppstigandet, vilket betydde att hon var tvungen att gå på lådan, då det var akut bråttom. Låt mig säga som så: det märks att hon har känslig mage. Stanken var obeskrivlig, men jag hade inte tid att tömma och skura upp kattlådan i morse. Får göra det ikväll. (Hon hade grävt en grop ända ner till botten av lådan, så jag måste skura bort det. Om det hamnar på kattsanden (träpelletsarna) går det att lyfta bort men när det hamnat direkt på botten måste jag skura.)

Sedan gick hon ut, men då var det så dags. 🙄 Sigge kom in när jag släppte ut henne, han var ännu mer morgonpigg och gick ut vid…kanske 4. Den lilla rackaren klöser mig på tårna när han vill gå ut, så det är inte lika lätt att vara seg när det gäller hans utflykter. 😆 Siri klöser bara på soffan, men det kan jag bortse ifrån – det tar inte ont. Sigge börjar med att klösa på soffan, och så ”råkar” han träffa mina tår när han ändå håller på.

A har hittat en passande TV åt mig, så jag kollade – men den var förstås slut i L. Besvikelsen var stor, men jag frågade om han kollat på en annan firma? Han sa att jag måste beställa den, då den inte ryms i bilen. Haha, så långt tänkte jag aldrig! 😆 Så jag ska lägga in en beställning på den idag, med hemkörning, installation och retur av elektronikskrot (gamla TV:n). Det svider i plånboken, men måste göras…

Min matsedel har spruckit, korven har inte blivit Stroganoff än. Få se om jag ids idag eller om det blir middag från Grillen? Den är förföriskt nära jobbet, det är SÅ lätt att ”råka” gå förbi och beställa något till middag när jag känner att jag inte ids laga något själv.

UPDATE
Somliga har mer bråttom än andra… Jag – och alla andra på jobbet – fick precis ett gruppmail att vi ska ställa fram adventsljusstakarna i fönstren imorgon. Jag meddelade förstås den ansvariga. 😆 Hann precis få ett svar, att det beror på att skyltsöndagen är under den kommande helgen. Vadnudå? Redan??? 😳

Jag har varit helt och fullt inställd på att skyltsöndagen är nästa helg. Inte nu för att jag brukar gå på skyltsöndagen, det är många år sedan sist, men jag har spanat in några julklappar jag tänkte hinna köpa innan just skyltsöndagen, eftersom allt jag gillar i affärerna brukar gå åt så fort ”startskottet” för julhandeln gått.

Har ni börjat med julklapparna än? Och brukar ni önska er julklappar eller gör ni som jag: köper dem själv? 😉

UPDATE 2
Oj, vad jag har hunnit mycket idag! Framför allt sådant som inte är mina ärenden, utan andras… 😉 Nu siktar jag på ett intressant och givande möte under em, så får jag fara hem till Grillen och fixa middag sedan. Vädret är förhållandevis varmt, några få minusgrader och varken snö eller blåst.

Sigge gick ut under lunchen, utan att komma in igen, så han är nog och söker sin ”kompis” Simba. (De bråkar om revir men inte så allvarligt.) Siri försökte hitta roliga/ goda rester på köksbordet, såg jag när jag passerade köksdörren, men tji fick hon: jag åt te & smörgås utan att lämna något efter mig idag. Om jag lämnar en tallrik, däremot… Då är den nästan alltid provsmakad när jag plockar bort den från bordet; små riviga tungor har provsmakat ev rester. Sås, oavsett sort, är en höjdare! 😆

Jag har shoppat! Det blev den TV:n som A valt ut åt mig, plus en ny box till kanalerna, plus ett minneskort till nämnda box! Ujujuj, jag kommer att få äta havregrynsgröt hela julen – men jag kan göra det framför min nya TV! 🙂

UPDATE 3
Som av en händelse så tog eftermiddagsmötet bara en timme, eftersom hälften av gänget var inbokade på annat efteråt. OK, jag klagar inte. Mer tid över till annat, för mig också! 😉