Allmänt

Låtar på hjärnan

Får ni också låtar på hjärnan ibland? Jag har just nu Deep Purples ”Fireball” som snurrar runt i hjärnvindlingarna på mig och jag kan inte bli av med den. Inget fel med det, den låten är ju en gammal favorit, men jag förstår inte var den kom ifrån? Jag har inte hört den (utanför min hjärna) på länge. 😳

Jag har börjat planera julklappar. Få se om jag tar mig till rätt affär idag, eller om jag måste göra min shopping imorgon. Sedan finns det förstås sådant som måste beställas online, men där behöver vi kanske snacka ihop oss, A och jag, om vem som ska köpa vad till grabbarna? Det bör i vilket fall som helst vara hög tid att få ordning på beställningarna också, det kan ta tid att få beställda grejer. Förra årets julklappar till mina egna juniorer kom så länge efter jul att jag bestämde att de fick bli födelsedagspresenter istället (i augusti)…

Det bästa med julen är att ge julklappar! Jag är inte alls noga om att få något själv, utan älskar att lista ut finurliga presenter som passar till just en viss person. 😉 I år har jag inte valt ut några böcker, det har jag tidigare alltid gett, men i år går det trögt. Jag beställer numera böcker online, men jag saknar verkligen att gå runt i en bokaffär, och klämma & känna på böckerna, och plötsligt hitta något jag inte alls funderat på som skulle passa precis till en viss person.

Planerna inför helgen är obefintliga. Det vanliga väntar på mig; disk, tvätt, städ, och så behöver jag handla. 🙄 Det blev faktiskt Stroganoff igår av korven, fast planen var middag från Grillen. Det hade kommit lite snö under dagen, så jag sopade av bilen – och glömde, under tiden jag gjorde det, att jag skulle beställa mat. Nu har jag dessutom matburkar i kylen, så det blir inte Grillen idag heller. Jag har en halv korvring kvar att göra något exotiskt av, så jag kanske kör en kylskåpsrensning under helgen med inventering och tömning av ”slattar” från bortglömda burkar. Det kan bli riktigt gott – eller fruktansvärt vidrigt. 😆

UPDATE
Det funkade perfekt idag med att släppa ut katterna! Båda två gick ut när jag kom hem, och kom in innan jag for tillbaka till jobbet. Sigge var förstås Upprörd över att ha fått vara ute flera minuter medan jag åt, medan Siri dröjde, men till slut kom forsande genom snön. 😉 Det är ca -8 grader, och snöar inte även om det är mulet, så det är faktiskt rätt behagligt väder.