Allmänt

Nu börjas det

Adventsljusstakar har kommit fram i en del fönster i grannskapet, dock inte hos mig – än så länge. Jag har roat mig med annat under helgen, och det är inte första advent förrän till helgen som kommer. Enda problemet är att jag skulle väldigt gärna vilja ha röda ljus till ljusstaken på bordet, men de tar alltid slut innan jag kommer till skott. Nå, det funkar med de vanliga vita också, huvudsaken att de går att tända för nedräkning. I år är det extra snålt om tid, då fjärde advent är på julafton (!), vilket stjälper hela min julplanering över ända. Jag vill ju ha fjärde advent – och så en vecka kvar till jul… 🙄

I morse morrade jag åt mig själv, för att jag inte gjorde undan att duscha och tvätta håret innan jag gick och lade mig. Det var -16 grader, vilket gör rökpauserna och promenaden till garaget aningen kylslagna när håret är blött. Nej, jag blåser det inte, det har jag inte gjort på många år. Innan jag far till jobbet sätter jag upp håret med en klämma, som jag sedan plockar bort så fort jag är på kontoret, så torkar håret av sig själv under fm.

Igår kväll fick jag ett ryck och passade på att tömma den diskade maskinen, handdiska diverse grytor som inte rymdes (eller inte ska diskas) i maskinen, torka och plocka bort nämnda grytor. Jag vet inte vad som tog åt mig?!? 😉 Det var väl tanken på den kommande veckans matlagning som kastade sig över mig. Eller något. Få se om jag får ihop en matsedel den här veckan? Jag hade en lååång lista förra veckan, som jag nu har strukit alla förra veckans extraprisvaror ifrån – men listan är ändå lång. Allt möjligt behöver fyllas på. 😳

UPDATE
Ser man på! Jag fick ihop en matsedel för veckan i alla fall, och om jag sköter Planen rätt har jag matburkar även till nästa vecka, alternativt rätter kvar att laga till nästa vecka. 🙂 Det återstår förstås att se vad jag hittar i affären ikväll av det som står på listan, eller om jag hoppar över något när jag plötsligt ändrar mig medan jag vimsar mellan hyllorna. Ett inte helt ovanligt scenario. 🙄

Jag har börjat lyssna på en ny bok; ”Stormberget” av Liza Marklund. Tyvärr läses den upp av Lo Kauppi, som jag absolut inte gillar som uppläsare – men det är bara att bita i det sura äpplet och lyssna på historien, inte uppläsningen. Den dög bra att lyssna på under grytdiskningen igår, i alla fall, och jag har ju lyssnat på de tidigare två böckerna i serien, med samma uppläsare, så det går nog bra, det här.

Idag försöker jag frenetiskt göra undan uppgifter som behöver skrivas ut, av en eller annan anledning, medan jag är på kontoret och har tillgång till skrivare. Imorgon ska jag ägna mig åt sådant jag inte behöver skriva ut, då jag ska jobba hemifrån. Dels kommer de och byter elmätare hos mig (den sitter i källaren så någon måste vara hemma och släppa in dem), dels har jag bara onlinemöten inbokade – och dem kan jag sköta hemifrån.