Allmänt

Väntan

Det känns nästan som att vänta på tomten idag! 😆 Min nya TV ska levereras, någon gång mellan kl 8-17. Spännande! Den gamla TV:n står och surrar, morgon-TV, men jag ska snart slå av den så jag hör om någon knackar. Min ringklocka föll ner från väggen för länge sedan, den stora färgflagan den satt fast på föll loss från väggen. Jag ska fixa den, vilket år som helst… 🙄

Jag talade med K igår, hon är på besök hemma hos pappa B i K ett par veckor. Nu blir det lite snävt med tid att hinna träffa henne, men om jag tar ledigt på fredag em (om inget annat dyker upp) så hinner jag dit. Dessutom blev jag bjuden på tjejmiddag på lördag – kul! 🙂 Det var ett tag sedan, och det är lika trevligt varenda gång att umgås med mina gamla kompisar.*

Medan jag och A var och fikade på em igår, hann M förbi och lämnade en stor bunt pappersarbete åt mig, så jag har mycket arbete att göra här hemma. Enda problemet är att jag inte hann förarbeta dokumenten som jag brukar, men det går bra ändå. Lite pilligare att göra det hemma, men jag har ju hela dagen på mig. Och det jag inte hinner idag, får jag göra när jag är tillbaka på kontoret igen. *rycker på axlarna* Just nu har jag gott om tid.

Jag skulle beställa julklappar igår, men beställningen avbröts två gånger. Först tog ena grejen slut, sedan ville inte beställningen godkännas?!? Man skulle bekräfta beställningen med Bank-ID och där tog det stopp. Sidan ville inte ta emot mitt godkännande??? Ja, ja. Jag kanske försöker lite senare idag istället, när deras telefontid kört igång, så jag kan ringa och kolla att jag inte får samma sak flera gånger – om beställningen lyckats, trots att det inte verkade så.

Jag har inte gjort advent än. Inga ljusstakar har kommit fram, men bara TV:n är på plats, så… Adventsgrejerna är uppe på vinden, i en skrubb, och jag är så långsam i trappan ifall han knackar på precis när jag är uppe. Jag är alldeles tillräckligt långsam att ta mig från vardagsrummet till ytterdörren, folk som knackat har ibland hunnit börja gå ner från bron innan jag öppnar. 😳

Oooohhhh, nu ringde han-från-transportfirman! Om ca en halvtimme är han här! 🙂 Precis när jag har telefontid, men det kan inte hjälpas. På tal om telefontid, igår drabbades jag av att flera personer från ett och samma ställe ringde mig – i samma ärende, ungefär. Jag hann knappt lägga på luren, så ringde det igen. Tyvärr var jag hård men orättvis, då en person fick som h*n ville, medan de andra inte fick det. Det finns vissa regler man måste hålla sig till, och jag hade inte tid/ ork/ lust att tjafsa med dem allihop. 🙄

Jag lyssnar vidare på boken jag börjat med. Lite kul att den utspelar sig i juletid! 🙂 En oväntad familjeträff ute i obygden… Aaahhh, det finns många bottnar i den historien! Ingen är mördad än, men det är bara en tidsfråga (enligt baksidestexten). Jag kan knappt bärga mig! 😆

UPDATE
Nu är jag SUR! 👿 RIKTIGT sur, ifall någon undrar! Mest på mig själv, som inte läste beställningskvittot ordentligt… Men också på Elgiganten, därifrån jag beställde TV:n. Vid beställningen fanns det att välja på två olika leveranssätt: antingen leverans och bär-in-den-själv, eller leverans + inbärning + installation. Jag valde det senare alternativet, men nejdå – det visade sig bara vara bara inbärning?!? Enligt ordern står bara inbärning (???) och jag läste inte ordentligt då jag gjort valet ”inbärning+installation” vid beställningen. Så kolla sådant noga om ni beställer något online – inte bara därifrån!

Jag har ringt och klagat, men de kunde boka in mig för installation senare blablabla, så jag bad dem dra åt helvete (på ett milt och snällt sätt) och kommer inte att köpa något online av dem fler gånger. Skitstövlar!!! Nu har jag ringt A (pratat med hans mobilsvar, eftersom han jobbar) som får komma och hjälpa mig någon dag när han har tid. Paketet med TV:n väger 23 kilo så det får stå där det står, tills vidare.


*) Orsaken till att jag alltid blir bjuden, och inte bjuder själv, är katterna. Minst två är svårt kattallergiska, så vi kan inte ha träffarna hos mig. Jag erbjöd mig att ta med något, men det behövdes inte, enligt värdinnan.