Allmänt, Foto

Det löste sig

Först hade jag en jättestor kartong stående bakom den gamla TV:n, en GIGANTISK kartong! Jag hade frågat A om han kunde hjälpa mig, men han hade definitivt inte tid igår – kanske idag… Nå, jag kunde ju använda den gamla TV:n fortfarande, så jag var inte utan. Nu var ju den nya ”hemma” och om jag fick vänta en eller några dagar spelade ingen roll.

Men plötsligt på kvällen ringde A, han skulle komma förbi och installera den nya TV:n åt mig?!? När han väl kom – han var en halvtimme bort – så hade han C med sig! 🙂 De hade varit i L och shoppat (julklappar?) och visste att man behövde vara två för att lyfta det stora åbäket ur kartongen. Tjoff-tjoff-tjoff så var TV:n monterad (läs: foten var fastskruvad, den sitter inte på väggen) och installerad, och kartongen, inklusive allt packmaterial, försvann med dem. Hupp! 😯

Nu återstår att ”bli vän” med både den nya boxen och den nya TV:n. Jag är inte riktigt överens med dem än, men hittar fler och fler finesser allt eftersom jag fipplar runt med fjärrkontrollerna. För övrigt är fjärrkontrollen till nya TV:n solcellsdriven; den är så liten och platt att jag tror jag kommer att slarva bort den! 😆

Till min stora sorg ser jag att en del av kanalerna inte har s k veckoarkiv, vilket innebär att om jag missar ett program på dem så kan jag inte se det i efterhand. Attans också, jag som jämt somnar framför TV:n! 😳 Nå, jag har istället inspelning, vilket jag inte hade tidigare, så jag får lösa det på det sättet.

På en tidigare box, som jag använde för länge sedan, hade jag inspelning, men tog inte det valet till den box jag har använt de senaste åren. Det är rätt bekvämt, speciellt om man följer en serie, att ställa in inspelning av hela serien, så slår inspelningen igång varje x-dag klockan si & så. Då kan jag se avsnittet när jag har tid/ är vaken 😉 och kan radera det efteråt. Jag har saknat den funktionen.

Däremot vill inte boxen visa SVT1 korrekt. 🙁 Det finns alltså en ”generell” SVT1 och dessutom flera lokala SVT1 (så man kan se lokala nyheter) men jag har inte lyckats få kontakt med den rätta lokala varianten, bara den generella. Den visar lokala Stockholmsnyheter, vilket inte känns så aktuellt för mig. 🙄 Nå, jag ska brottas vidare med både box och TV, jag har många intressanta kvällar framför mig. 😉

Katterna fick förstås springa och gömma sig när A och C kom igår kväll. Jag försökte locka fram Sigge med kattgodis, men icke sa nicke. Han tänkte inte komma fram medan det var Läskiga Främlingar i hans vardagsrum. Siri gömde sig på vinden men kom ner så fort A och C gått ut genom dörren. Hon hörde ju också ljudet av godisburken. 😉

UPDATE
Alltså, vi gör en stor uppdatering av datasystemet idag, vilket innebär att vi inte kan jobba som vanligt. Istället pysslar vi med sådant som inte behöver göras i Det Stora Systemet, typ svarar på mail (mailen kommer vi fortfarande åt), sorterar i pärmar, m m. Jag spårade förstås ur i ett tidigt skede och hamnade bland internetdrivorna av julrecept istället… 😳 Oj, så mycket gott det finns att laga till jul – en del väldigt enkla recept, andra mer avancerade. Man ska inte hålla på med receptsökning när man är hungrig, men jag får skylla mig själv. 🙄

Nu ska jag istället leka detektiv! I någon av alla pärmar från före digitaliseringens tidevarv finns ett eller flera dokument jag måste söka fram. Jag har ingen aning om vilket år det rör sig om, så jag får börja med den senaste pärmen och arbeta mig bakåt. Perfekt en dag som den här! 😉

UPDATE 2
För den som undrar: vädret är grått, småsnöigt (det kommer bara lite grann, men hela tiden) och hyfsad temperatur med ca -10 grader. Båda katterna gick ut under lunchen, men bara Siri kom in igen. Sigge är väl och rusar runt i den nya snön någonstans. 😉 Han brukar springa så snön står som änglavingar runt honom! 😆

Jag hade – tyvärr – glömt bort att jag ska sitta i möte hela eftermiddagen. Ett tråkigt (trist, inte ledsamt) möte, dessutom. Suck. Djup suck.

2 kommentarer på “Det löste sig”

    1. Åh, jag glömde skriva: det blev (såklart) en större TV, men inte så gräsligt stor som jag trodde när jag såg lådan. Det är förstås en massa frigolit runt själva skärmen/ apparaten, men själva TV:n sticker inte ut så mycket åt sidorna som jag trodde. Tack och lov, annars hade jag kanske behövt möblera om! 😯

Kommentarer är stängda.