Allmänt

Ujujuj

Jag kollade precis mailen och har fått ett Besvärligt Ärende. Nå, det är inte bråttom, så jag får fundera närmare på det nästa vecka. 🙄 Jag har dessutom hunnit ha en diskussion med min kollega A och kommit på en fråga vi behöver få svar på, som vi tänker ta upp på nästa gruppmöte.

I morse blev jag – som vanligt – sen till jobbet, men istället blev jag ordentligt sent kvar på jobbet igår. Jag hade fått flyt, och då gäller det att göra klart det jag håller på med, då det tar lång tid att få igång flytet om jag avbryter. Det är rätt skönt att stanna kvar lite längre på kvällen, när alla andra gått hem, då blir jag inte störd av någon utan får puttra på med mina egna ärenden i lugn och ro.

Till slut for jag hem, och hade precis kommit innanför dörren (där jag möttes av två utsvultna djur 😉 ) – så gick strömmen! 😳 Den var inte borta länge, kanske ett par minuter, men sedan höll den på att komma och gå flera gånger under kvällen. Jag höll knappt på att få mig mat, eftersom strömmen gick så fort jag slog igång micron… Till slut hade jag lyckats värma maten och tänt ett stearinljus, så jag kunde se att äta, för strömmen fortsatte att komma och gå.

Värt att notera är att jag fortfarande inte lyckats plocka fram adventsljusstaken, utan det var ett annat ljus i tjusig stake som jag hade ställt in i köket sedan tidigare. Jag brukar inte ha levande ljus tända, p g a katter (man vet aldrig vad de hittar på med en låga som rör sig), men har – som den rökare jag är – alltid nära till en tändare. 😉 Och, visst, jag har ficklampa i mobilen, men just igår hade jag väldigt lite batteri kvar, då jag glömt ladda mobilen.

Dagens väder är mer eller mindre snöigt; det blåser, så jag vet inte om det är ny snö eller om det bara är den tidigare snön som blåser runt? Det är inte många grader kallt, kanske -5 grader eller så, men det känns kallare p g a blåsten. Katterna har varit ut i morse, och får nu stanna inne tills jag kommer hem ikväll. Jag ska åka direkt till K så fort jag stämplat ut för lunch, för att hämta K och åka till IKEA.