Allmänt

Ajdå

Jag och K var på IKEA på fredag em, men det fick jag sota för på lördagen… Vänsterknät värkte så jag knappt kunde gå, ens med kryckor! 😯 Dessutom var jag bjuden på tjejmiddag på kvällen, och var precis på vippen att skicka ett meddelande att jag inte kunde komma, då jag fick ett meddelande från värdinnan – och jag bestämde mig för att fara dit i alla fall. Med krycka kunde jag precis ta mig in i och ut ur huset, och vi hade faktiskt jättetrevligt, allihop! 🙂

Som det blir nu för tiden, så både skrattade och grät vi tillsammans. Vi blir alla äldre, och många av både släkt och vänner har blivit allvarligt sjuka eller gått bort. Vi diskuterade folk som flyttat, både hit och härifrån, åt fantastiskt god mat, och blev hundpussade. 😉 Det blev en lång kväll, jag var hemma vid midnatt efter att ha skjutsat hem de andra middagsgästerna. Haha, bland annat diskuterade vi det faktum att det varit 80-talsdisco kvällen efter vår AW-träff i höstas. Ingen av oss hade varit på discot – en utekväll i veckan räcker nuförtiden – men vi insåg att våra discotider är över. 😆 Numera är vi som Askungen – hemma senast midnatt.

Vädret är lätt snöfall och några få minusgrader. På fredag kväll, när jag körde hem från K, kom det ordentligt med snö på sina ställen, och den var varm och klibbade fast på bilen. Jag fick stanna ett par gånger och rensa snökakor från vindrutetorkarna och gräva fram baklyktorna, som blev helt igenmurade. Det gick bra att köra hem trots att det var spårigt och oplogat, jag puttrade på i min sakta takt – hade ju ingen tid att passa – och lyssnade på boken. Snart är jag klar med den.

På tal om böcker; jag är nästan i chocktillstånd! Varken K eller hennes syster A hade läst böckerna om Silfverbielke!?! HUR har de missat den godbiten??? 😯 K ville har förslag på svenska böcker att köpa medan hon var hemma i Sverige, och det visade sig då att hon missat den serien. Världens vidrigaste psykopat till karl, man hatar honom redan från första boken. 😉

Min TV och box funkar bra, jag har tillbringat hela söndagen på soffan och vilat knät. Hittade en favoritserie jag aldrig kan bli less på, har sett den i repris flera gånger men ser den nu igen: ”Law & Order: Criminal Intent” med mitt favoritpar kriminalarna Goren och Eames. Ja, alla paren (de jobbar alltid i par) är bra, men just de två ligger mig varmast om hjärtat. 🙂

Idag har jag med mig min partner (kryckan) till jobbet, för att avlasta knät lite mer. Imorgon ska vi äta julbord och då gäller det att jag kan gå utan krycka. Det blir så himla besvärligt att hämta mat med kryckan i släptåg. Egentligen behöver jag fara och handla idag, då allt börjar ta slut hos mig. Råttorna gråter när jag öppnar kylskåpet, typ. 🙄 Min handelslista blir längre och längre, men jag tror jag ska handla i flera omgångar – inte flera proppfulla kassar att släpa in, det blir så tungt. Men även om jag tar bara det absolut nödvändigaste så blir det nog flera kassar i alla fall. 😳

På tal om att handla, så blev min shoppingrunda på IKEA ovanligt billig: endast 513 kronor! 😳 Jag vet inte om jag någonsin kommit ut därifrån så billigt?!? Nu var jag stenhård, höll mig till listan jag hade i appen och hoppade över flera bra-att-ha-saker som jag egentligen inte behövde. Hör och häpna; jag köpte ingen mugg den här gången! 😉 Visst klämde och kände jag på en ny modell, men jag har ett helt skåp fullt av muggar. Jag behöver verkligen ingen mer. (Däremot fick jag ett litet återfall och köpte handdukar, men det var för att de äntligen fått in chockrosa sådana. Bäst att passa på medan de fanns kvar!)

UPDATE
Jag glömde ju berätta att det varit kattslagsmål på altanen igår! Siri var ute – och plötsligt hördes ett avgrundsvrål från altanen. Jag lyckades ta mig upp från soffan och öppnade dörren, för att då få se en (okänd) katt springa iväg, och dessutom släppte jag in Siri, som fått gömma sig under den ihopplockade altansoffan. Sedan satt mina vaktkatter som tända ljus på fönsterbrädena och höll utkik resten av kvällen. 😉

UPDATE 2
För den som är intresserad: katterna gick inte ut under lunchen. Siri såg jag inte alls till, Sigge sov i soffan. Vädret är fortfarande småsnöigt, med några minusgrader, men det blåser åtminstone inte. Inte hårt, i alla fall.

Värdinnan från lördagens tjejmiddag har nu dragit på sig en dunderförkylning, men jag hoppas jag slipper få den. Hade ju nyligen covid och har inte vare sig tid eller intresse av att vara sjuk nu. Men man får ju inte bestämma sådant. 🙄 Än så länge är jag frisk, jag får vara nöjd med det.

UPDATE 3
Jag glömde meddela åt intresseklubben att jag fortfarande inte tagit fram en enda julgrej. Inte ens adventsstaken till köksbordet. Nu ligger jag två ljus efter… 😳