Allmänt

Julbordsdags igen

Idag blir vi bjudna på julbord av arbetsgivaren, mina kollegor och jag! 🙂 Vi skojade igår om att idag gäller byxor med resår i midjan, och att vi skulle svälta oss hela måndagen (och halva tisdagen – vi ska äta julbordet vid lunchtid). Jag vet inte om det blir återgång till arbetet efteråt, eller om vi får gå hem och kollapsa med uppknäppta byxor när vi ätit färdigt, men det visar sig väl. *rycker på axlarna*

Vädret är fortfarande grått men jag tror inte det snöar, utan det har blivit lite kallare. Eller också inbillar jag mig, bara för att jag är så less den här snön som bara kommer och kommer, dag ut och dag in. 🙄 Självklart handlade jag inte igår, även om det var Planen, men jag var åtminstone på Apoteket. Jag får handla senare – kanske ikväll, kanske imorgon.

Idag lämnade jag kryckan hemma, då det är så bökigt att plocka julbordsmat med kryckan som sällskap. Den går inte att luta mot bordskanten, då faller den oftast i golvet och är allmänt i vägen, och jag kan inte bära med båda händerna (t ex tallrik och glas samtidigt – jag tar inte så mycket mat att jag måste bära tallriken med två händer 😆 ). Jag kan gå utan krycka, även om det går långsamt och tar ont; jag klarar ett julbord. 😉

UPDATE
Mitt tålamod börjar närma sig bristningsgränsen. Även om jag i vanliga fall är lugn och snäll och kan förklara saker så även småbarn förstår dem, så känner jag att gränsen börjar vara nådd idag. Det är flera olika anledningar som ligger bakom, och jag är irriterad som f*n. *grinig*

UPDATE 2
Humöret är bättre sedan jag ätit, även om en viss del av irritationen ligger kvar. Jag har åtgärdat sådant jag kunde åtgärda nu och bestämde mig för att strunta i resten. För idag, i alla fall.

Julbordet var gott, men det finns ju alltid något att klaga lite på: potatisen var oskalad?!? Till ett julbord??? Jag hämtade en liten assiett att lägga skalen på, som alla vid bordet kunde använda (vi var bara fyra vid bordet, alla från min avdelning). Det är inte kul att köa för att plocka på sig mat och ha potatisarna rullande i såser/ röror innan man skalar dem. Ingen vill först köa för potatis, gå till bordet och skala den, och sedan köa för resten av julmaten.

Det märks att jag slutat med läsk/ kolsyrade drycker. Vi fick varsin julmust till maten. Jag drack upp hela min flaska, fast jag inte är van varken sötma eller bubblor i dryck, och herredumilde hur jag har rapat under em! 😆 Dessutom är jag JÄTTEtörstig, då den söta drycken bara gjorde törsten värre (som om inte julmat är tillräckligt salt ändå). Som tur var hade jag min ”vanliga” vattenflaska i bilen, så jag tog in den och har druckit vatten bredvid datorn hela em.

Hemma dricker jag oftast bara vatten till maten, och inte bara då. Oftast har jag en tillbringare stående på bordet, med ett glas bredvid, så jag kan dricka när jag vill – inte bara till mat.

2 kommentarer på “Julbordsdags igen”

  1. Jag kan av egen erfarenhet meddela att vill du kunna äta extra mycket på julbordet ska du inte svälta dig dagarna innan, du ska äta extra mycket de dagarna också, så att magen blir van. När jag var liten så lät jag nämligen bli att äta två dagar innan julafton en gång eftersom jag ville just äta riktigt mycket. Blev väldigt besviken när det visade sig att jag kunde äta nästan ingenting. Eller i vart fall mindre.

    1. Jo, jag vet. 🙂 Vi skojar bara om det, vi vet att det inte går att svälta sig. Resårmidja är däremot ett utmärkt tips, även om det tar stopp till slut även då.

Kommentarer är stängda.