Allmänt

Det närmar sig

Under helgen har jag – håll i er – röjt i köket. Plockat ur och i diskmasken (och förstås kört den), handdiskat allt som inte rymdes (typ alla mina grytor och ugnsformar), packat upp mina IKEA-fynd (de ska diskas ikväll), röjt av köksbordet (där det bara fanns en liten glugg för mig att äta i, annars var bordet fullt av diverse saker på väg någon annanstans). Före jul ska jag hinna dammsuga och skura också, åtminstone nedervåningen.

Däremot har jag glömt att lägga laxen på gravning – men det ska fixas ikväll. Jag har varit och handlat efter att jag köpt lax, och så lades andra varor ovanpå laxen så den skymdes, och då var den borta ur minnet. Ända tills jag gått och lagt mig inatt 😯 – men då började jag inte med den. Den hinner ändå bli både gravad och fryst innan juldagen, då jag ska ta med en bit till B.

Vädret var förskräckligt i lördags! Det snöade och blåste så snön packades, innan det på kvällen slog om till plusgrader så det töade!?! Sedan frös det på igen, men traktorn har varit förbi i morse och tagit min gård, det är bara bron och plattorna kvar att skotta. Det frasar som att det är lite skare när man går i den orörda snön, men det förvånar mig inte, med tanke på plusgraderna.

Jag har lite smått & gott kvar att handla inför julen, men det blir minimalt med julmat. På julafton har jag bjudit A (och C, om hon vill) att komma och äta blöta med mig. Annars kommer jag att ta det lugnt större delen av dagen. Juldagen ska jag till B med familj, annandagen blir en lugn dag igen. Jag planerar att äta julaktiga rätter under veckan som kommer och mellandagarna, d v s köttbullar ikväll (med rester imorgon), sill & potatis en annan dag, prinskorvar ytterligare en dag, o s v. Inget stort julbord i år, alltså.

UPDATE
Ibland blir jag hjärtligt less på somliga personer. Det finns många anledningar till vem och varför, men jag får ta det onda med det goda: jag kan släppa det när jag går hem.

Under lunchen gick Siri ut – för första gången idag! 😯 Sigge ville inte alls gå ut, varken i morse eller under lunchen. Det kan bero på att jag glömde dem ute länge igår kväll; Sigge var SÅ Upprörd när han till slut fick komma in att han PRATADE MED STORA BOKSTÄVER ÅT MIG en lång stund. 😆

Siri är mer timid, även om hon blivit glömd ute, hon säger inte så mycket. Däremot kommer hon och trampar runt på mig, läääänge, lääänge… Hon är dessutom sådan att hon säger: -Klia mig – men rör inte vid mig! Det är inte lätt att klia en sådan katt, kan jag tala om. 😉 Nu blev hon kvar utomhus när jag for till jobbet, så jag vet vem som kommer att dela soffa (och filt) med mig ikväll… 😳

UPDATE 2
Min arbetsgivare bjuder sina anställda på fruktkorgar till fikarummet varje år och nu har åtets korgar kommit. De goda frukterna försvinner först, och på slutet ligger några mosiga (grymt övermogna) päron kvar, typ. Ett år fick vi ett stort utbud av exotiska frukter, sådana som inte alla provat att äta tidigare, och då fick vi med en liten ”broschyr” tillsammans med fruktkorgarna, då det stod hur man skulle äta de olika sorterna. Mycket praktiskt! En del sorter ska ju skalas, andra inte, från en del äter man kärnorna, andra bara fruktköttet, o s v. Den tiden är förbi, men lite överraskningar skulle inte skada.

Huvudsaken är i alla fall att det följer med mycket godis, speciellt choklad! Ett år skulle vi bara få frukt, inget godis, men en kollega (som sett beställningen innan den gick iväg) lade till ordentligt med godis av alla modeller. Ska det vara julstämning så behövs även godis, för – säg vad ni vill om det – frukt ÄR inte godis. Nu har jag inte sett årets korgar, men jag hoppas de inte är godisfria.