Allmänt, Foto

Nu är det dags

Jag önskar alla mina läsare en riktigt God Jul ett par dagar i förväg, då jag varken kommer att ha tid att skriva eller ni ha tid att läsa! Min julklapp (TV:n) kommer att hålla mig sysselsatt större delen av tiden medan jag värmer soffan med en katt på magen och äter ohemula mängder av onyttigheter. Hoppas ni får en lika god jul! 🙂

Det måste vara kylan som ställer till det för mina knän, även om det inte är speciellt kallt idag; typ -13 grader. Jag har inte burit något tungt (läs: handlade inte igår heller…) men kunde knappt ta mig upp i morse. Min kompanjon (kryckan) fick följa med till jobbet, så jag kan hasa fram genom korridorerna. Egentligen hade jag nog behövt båda kryckorna, men det är så himla besvärligt när jag ändå klarar mig med en. Jag får byta sida allt eftersom hur knäna känns. Oftast är det ondast i vänster, men ibland byter det sida.

Nå, jag ska inte gnälla om det idag. Äntligen fredag, hörni! 🙂 Som jag nämnde igår, verkar många vara lediga redan idag – min bil var den enda på parkeringen när jag kom till jobbet, och då var jag ändå inte speciellt tidig. Stämpeluret hade också få namn instämplade. Jag misstänker att telefonen kommer att vara lugn, både idag och nästa vecka (och förhoppningsvis även veckan efter nyår).

Jag har gomorrat åt L och M från rökrutan på altanen i morse. I vanliga fall brukar jag bara hinna gomorra åt M, då L alltid kommer några minuter senare – och då har jag hunnit gå in – men idag kom de samtidigt. Alla har fått upp farten inför julen, verkar det som. Jag har fortfarande inte ett enda julpynt framme, varken adventsstjärna eller ljusstakar – och jag tänker inte dra fram det nu. Det blir jul ändå. (En kollega kallade mig Grinchen igår, och det stämmer nog bra! 😆 )

Vissa planer inför julen har jag ändå. Julafton ska jag äta blöta och skinka till frunch, och har bjudit in A (och C, om hon vill komma – blöta är nog något man ska vara uppvuxen med för att uppskatta, och jag kommer inte att ha någon alternativrätt). Till middag ska jag göra Jansson i två halvstora formar; en åt mig själv och en att ta med på juldagen. Då ska jag till B med familj och äta stora julbordet och dela ut julklappar. Annandagen blir det soffan hemma igen, och sedan jobbar jag.

Jag behöver verkligen handla mat, men får se om det blir idag eller om jag gör det imorgon. Visst har jag en del julmat hemma redan, men vissa saker fattas och annat behöver fyllas på, t ex mjukt bröd. Julmust har jag inte heller köpt tidigare, och nu finns det väl bara lightversioner kvar? Det ska bli intressant att försöka ta mig igenom affären, vilken dag det än blir. Ju närmare julafton, desto längre köer…

Vi diskuterade det under en fikarast; är det bättre att handla på julaftons morgon eller på juldagens morgon? Jag tror att julafton är värre, då de flesta äter stora julbordet den dagen. Juldagen tror jag tempot är lite lugnare, med eventuella påfyllningar av något som tagit slut. Däremot tänker jag inte fara och handla tidigt på morgonen. Jag uppskattar att få vakna och smutta i mig morgonkaffet i lugn och ro, för att sedan hasa omkring i morgonrocken så länge jag bara kan. 😉

UPDATE
Jag och L har arbetat med ett gemensamt dokument igår, där jag skulle göra den sista slutfinishen och korrläsningen. Självklart kom jag på ändringar när jag gått och lagt mig, och precis skulle somna (varför är det just lösningar dyker upp?), så jag har fått skynda mig på fm för att skriva om, det jag tycker behöver skrivas om. 🙄 Stackars L, jag har slaktat hennes text/ arbete, hoppas hon inte tar illa upp. Men, om jag får säga det själv; hon bad mig göra en sista koll och komma med förslag. (Om hon inte vill använda mitt förslag, så har hon ju ändå kvar originalfilen själv.)

Dagens middag – se där, ni trodde väl inte att ni skulle slippa matprat idag? – har jag ingen aning om vad det blir. Resterna av laxpastan är uppätna och jag har inga speciella idéer om vad jag ska äta. Det kan bli mat från Grillen, jag får se. Av någon anledning inbillar jag mig att det blir lite färre kunder inne i affären (inte så långa köer, alltså) om jag äter först och handlar sedan, alternativt att jag inte köper så mycket slisk & snask om jag är mätt när jag handlar. (Veckans matsedel är bara att glömma, den sprack redan första dagen, ungefär.)

UPDATE 2
Snart stämplar jag ut och går hem/ till affären/ förbi Grillen – jag har inte bestämt ännu i vilken ordning saker ska göras. 😳 En del julklappar är fortfarande oköpta, det kan bli så att de stannar på idéstadiet, då jag inte är säker på om de finns kvar i affären eller om de redan är slut i hyllorna. Nå, det kan jag inte göra något åt.

Nästa vecka blir Pärmbärarvecka. 😉 Gamla pärmar ska tömmas, nya ska märkas upp. Det är lite spännande varje år, att försöka beräkna rätt antal av rätt bredd (hel- eller halvbreda ryggar) för att få plats med alla av det kommande årets dokument. Vi har – tack och lov – rätt fria händer vad gäller utformningen av pärmetiketter, så de ändras lite från år till år, även om jag är rätt nöjd med den variant jag använder just i år. Visst går det alltid att göra ännu snyggare pärmetiketter än året innan, men… Tja, man vet aldrig. 😉

2 kommentarer på “Nu är det dags”

  1. När det fortfarande handlades julklappar till makens syskonbarn (de är stora nu och behöver inte längre julklappar från morbror)brukade han åka till stora köpcentrat på julafton och shoppa julklappar. Det brukade uppenbarligen vara väldigt tomt där då. God Jul på dig också

    1. Frågan är kanske om just de julvaror jag vill ha är slut på julafton, men den risken får jag ta. Vilken dag jag än far och handlar. 😉

Kommentarer är stängda.