Allmänt

På jobbet igen

Julen har varit god, på alla sätt man kan tänka sig. 🙂 Jag fick t o m ett par julklappar (ni får bilder på dem senare, kanske imorgon, när/om jag kommit ihåg att fota dem) och gav bort några själv. Stora julbordet åts av alla hos B på juldagen, medan blöta & skinka serverades till A och C hos mig på julaftonen. Till B tog jag med frestelse och gravad lax, som inte var färdiga förrän på julaftons kväll (frestelsen) och juldagen (laxen ska frysas i tre dygn).

Nu får jag äta julrester hela veckan, men det gör inget. Enda problemet är att jag måste köpa mer potatis, då den mesta gick åt till frestelsen (jag gjorde två formar). Annars har jag mat så jag klarar mig ett bra tag framöver, behöver inte handla annat på länge. Det ska i så fall vara att t ex ciggen tar slut, så jag måste akutköpa, men inte mer än så. Till nyår blir det väl de sista julresterna i en paj, eller något liknande. Jag får se.

Vädret har varit mer eller mindre snöigt, det har snöat men inte så mycket. Det var lätt snö, så jag var rädd för snörök när jag åkte till B på juldagen, speciellt efter E10:an. Det var lite trafik och ingen speciell snörök – tack och lov – och väl ute på E4:an var det ordentligt plogat, förutom att den är mycket bredare och har mitträcke. E4:an hade väldigt mycket trafik, åt båda hållen. När jag åkte hem på kvällen, kunde jag puttra på i min egen takt, med en god bok att lyssna på. Trafiken hade lugnat ner sig, det var få bilar efter båda vägarna – och det var ordentligt plogat.

Som tur var kom jag ihåg att slå igång väckaren i mobilen igen igår kväll, då jag stängde av den tidigare under ledigheten för att slippa bli väckt tidigt på morgnarna när jag var ledig. Det hjälpte inte, katterna har ändå väckt mig tidigt varje morgon – de ville gå ut, alternativt äta frukost… 🙄 Vädret har varit hyfsat under julen, för eftersom det snöat har det inte varit särskilt kallt. Några få minusgrader, bara. Nu verkar det bli aningen kallare, det var -12 i morse och väderprofeterna har talat om ännu kallare imorgon.

UPDATE
Siri gick ut under lunchen, men kom in igen innan jag for tillbaka till jobbet. Sigge hade inga som helst planer på att gå ut, han låg lugnt kvar i soffan och myste. 😉 Åh, om jag också kunnat ligga kvar på soffan och mysa… *hmpf* Nå, jag får skylla mig själv som inte sökt ledigt nu. Jag får ju vara ledig senare, så det är bara två ”kortveckor” att ta sig igenom. Tre dagar den här veckan och tre-och-en-halv nästa vecka. Jag kommer att klara det. 😉

Till lunch blev det te & smörgåsar med inlagd sill. Jag har inte börjat med sillarna tidigare under julen, annat än på stora julbordet, men då var det ju inte mina burkar. Planen för middag är redan klar: något så ojuligt som hamburgare med bröd! Jag köpte färsk köttfärs före jul, med tanken att göra köttbullar av den. Det blev inte av, och nu ids jag inte börja med några köttbullar. Jag plattar ut klimpar av färsen och gör egna hammisar istället, att äta på vanligt skivat formbröd som jag köpt före jul (om det inte möglat…).