Allmänt, Foto

Sorgligt

Det är rätt sorgligt, faktiskt, att julen – som är en barnens högtid – orsakar köer och parkeringskaos på Systembolaget… Jag kör förbi Systemet varje dag och ser direkt när det är skollov och/ eller högtid på gång. Första skollovdagen är det rusning, kan jag tala om – oavsett årstid. 🙁

Man kan ju alltid hoppas att de föräldrar som köar därinne har tagit del av det utmärkta alkoholfria sortimentet, som jag brukar shoppa ifrån de få gånger jag går dit. Det måste sägas att trots att vi har en liten Systembutik, så har vi ett väldigt välsorterat och varierat alkoholfritt utbud i den lilla butiken, speciellt med tanke på att man kan köpa ”vanlig” alkoholfri cider i varje matvarubutik. 🙂

Det är kallare idag, -21 grader visade termometern i morse och katterna ville INTE gå ut. Jag ville inte heller, men var ju tvungen – plikttrogen som jag är. Åtminstone jobbar jag inomhus, även om jag direkt tog på mig koftan när jag kommit till kontoret. Mitt kontor är det kallaste i hela korridoren, tror jag, men jag använder samma taktik som hemma: tycker jag det är kallt, så får jag klä på mig mer. (Det går inte att skruva upp värmen mer, elementet står på max.)

Kylan (i luften utomhus) får mina naglar att spricka och flisa sig. Varje gång jag tar av eller på ett plagg, så är det någon ny tagg från en nagel som fastnar. Jag klipper och filar för fulla muggar, men det finns alltid någon ny liten pigg som sticker ut i en oväntad vinkel från någon nagel. 🙄

Jag glömde tjuvställa mig på motorvärmarparkeringen jag brukar stjäla idag. Planen var att jag då skulle ha upptinade rutor när jag ska hem på lunch, eftersom jag inte har tid att tomgångsköra bilen tills den otäcka tunna ishinnan på insidan av framrutan försvunnit. Den som är omöjlig att skrapa bort, alla försök att skrapa gör bara saken värre. Ni som vet, ni vet. När jag ska hem på kvällen spelar det ingen roll. Då har jag ingen tid att passa, men på lunchen vill jag inte dröja för länge.

Visst länkade jag igår till den senaste boken jag börjat lyssna på, ”Efter natten” av Karin Slaughter? Hon skriver så fantastiskt bra, tycker jag. Jag har läst eller lyssnat på alla hennes översatta böcker – de som finns hos BookBeat, i alla fall (har inte kollat om det finns fler). Den höll mig vaken och alert hela vägen hem från julfirandet, även om jag var mätt och trött. 😉

UPDATE
Jag borde ge kurser i hur man får en enkel syssla att dra ut så länge som möjligt på tiden… 😉 Det tog ungefär 2 minuter att göra nya pärmetiketter (varav 1,5 bestod av att söka i vilken datormapp de fanns) så jag roade mig med att passa på att testa olika typsnitt, storlekar på skrift, normal-fet-kursiv, små ”dekorationer” före-efter-över-under texten – och ändå gick jag tillbaka till originalet jag använt från början, eftersom jag tydligen fulländat pärmetiketterna förra året. Jaha. Så var det med det. 😆

(Jag är lättroad, visst visste ni redan det?)

UPDATE 2

Julen var visst inte riktigt slut än – jag har fått en till julklapp! Visserligen av min chef (antar jag, har inte öppnat den än för att läsa det lilla kuvertet som följde med) men alla julklappar är välkomna! 😉

Intresseklubben behöver få veta: ingen av katterna ville gå ut under lunchen heller. 😆 Det är -22 grader nu, så det ska bli intressant att se om de alls vill gå ut när jag kommer hem ikväll? Eller om de väljer att gå i (den grisiga) kattlådan? Ikväll måste jag verkligen ta itu med att skura upp den, och jag vet hur de gör: de står på kö för att få gå på lådan medan jag rengör den. Extra bonus till den av dem som hinner först; Siri kan tränga sig före i sin roll som ”storasyster”, Sigge kan tränga sig före i sin roll som… Sigge. 😉