Allmänt, Foto, Katter

Vardagsmotion

Jag fick lite vardagsmotion idag igen, genom att gå till skrivaren (i en annan korridor) – och väl där upptäcka att dokumenten inte alls var skickade till skrivaren?!? Bara att gå tillbaka till kontoret och göra om/ göra rätt, och gå ännu en vända till skrivaren. 🙄

Min jobbdator ville förresten inte alls gå igång i morse??? Jag provade med en omstart, men den ville ändå inte. IT-gurun T kom, och den ville inte gå igång för honom heller. Till slut, efter diverse omkopplingar/ avstängningar/ omprogrammeringar fick han igång den, men vi vet inte varför den inte ville vara med idag. Jag tyckte vi kunde se det som ett bud från ovan, att jag fick gå hem, men så lätt slapp jag inte undan. Nu fungerar allt irriterande bra, förutom att jag glömmer trycka på knappen för utskrift emellanåt. 😉

För en gångs skull kom jag ihåg att hämta kaffe innan telefontiden (när datorn väl var igång), annars glömmer jag ofta det; kommer inte ihåg kaffet förrän telefontiden har börjat – och då ids jag inte gå, för har det inte ringt förr, så ringer det hela tiden så fort man lämnar telefonen… 😳

Gårdagen var en Almanackornas Dag för mig på jobbet. Jag har bl a sett till att skriva in vilka veckor vi har kökstjänst i alla mina almanackor, så vi inte missar det. Nästa vecka är det vår vecka, t ex, och då gäller det att komma ihåg att fylla på kaffemasken och tömma diskmasken. (Note to self: glöm inte att hämta nya överstrykningspennor i förrådet idag, när jag ändå hämtar pärmar, eftersom både den rosa och den gula tog slut när jag använde dem i almanackan.)

Det är aningen varmare idag, runt -15 grader i morse, tror jag. Katterna gick faktiskt ut igår kväll, inte så länge men lagom för att hinna göra det som behövdes. I morse var det bara Sigge som vågade gå ut, även om Siri såg ut att fundera på saken. Hon kanske har funderat färdigt när jag kommer hem på lunch? 😉

På tal om katter och nyår; jag ska se till att batterierna i GPS:arna är fulladdade och sätta på katterna sina halsband igen, ifall de råkar bli ivägskrämda av smällare. Självklart kommer jag att hålla dem inomhus vid tolvslaget på nyårsafton, men det har redan börjat smälla lite då och då, eftersom alla inte kan vänta till nyår… 🙄

Har ni några planer för nyår? Själv planerar jag att ligga på soffan framför TV:n med katterna som enda sällskap. Det kan hända att jag lagar någon sorts middag också, bestående av julrester i någon form. Jag lovar; det går ingen nöd på mig om jag måste fira nyår ensam. Katterna är ett perfekt sällskap eftersom jag inte planerat annat än att försöka hålla mig vaken för att se ”Grevinnan och betjänten” (SVT 1 kl 19:45-20:00) (jag kanske klarar det 😉 ), resten klarar jag mig utan.

Ifall jag inte uppdaterar något mer idag, så vill jag passa på att önska er ett riktigt Gott Nytt År! Jag återkommer när tid och lust finns – kanske senare idag, kanske efter årsskiftet…

UPDATE

Jag visste att jag glömt bort något: ni skulle ju få se årets julklappar! 😳

Den övre bilden är de superfina kattmuggarna, med matchande kattassiett, och andra kattrelaterade grejer som jag fick från A och C på julafton. På den undre bilden är innehållet i presentpåsen jag fick av B med familj på juldagen: i stjärnan är det olika tesorter (har inte hunnit smaka dem än), en termosflaska (varm eller kall dryck, bara att välja) och godis.