Allmänt

Typiskt

Jag kom inte på något att jobba hemifrån med idag, så nu sitter jag på jobbet igen. Ja, ja. Det är ju det jag har betalt för. *rycker på axlarna* Däremot skulle jag väldigt gärna villa ha ett samtal på tu man hand med den förbannade idioten som ställt sig mitt framför gästmotorvärmarstolpen* (så bilen blockerar båda uttagen) OCH INTE ENS SÄTTER I SLADDEN! 👿

Om man inte behöver sätta i motorvärmaren så ställer man sig inte på en värmarplats, så enkelt är det. Speciellt när det är -33 grader. (Jag misstänker att det är någon chef, men jag vet tyvärr inte vems bil det är. Glömde memorera numret, så jag kan inte kolla i någon app.) Nu har jag – smart som jag är – köpt en extra lång motorvärmarsladd till bilen, ifall det skulle behövas. Idag behövdes det. Egentligen borde jag gå ut och flytta min bil, så den står kloss mot förardörren till den andra bilen, baraföratt…. 👿 Dessutom står min bil nu och tar upp halva parkeringsplatsen för en ev elbil**, ifall någon sådan skulle behöva ladda.

Jag blir lite grinig av kylan, märks det? 😉 Inte bara jag; det märks tydligt när jag är hemma att Sigge behöver komma ut och motionera, för nu när det är för kallt för att gå ut, river han upp hela huset. Springer som en galning och jagar sina leksaker (som är utspridda över golven), anfaller mattor och stoppade möbler, ger både mig och Siri snytingar när han är som värst uppjagad… 🙄 Överskottsenergi så det räcker och blir över. Siri är däremot lugn, flyttar sig bara från den ena varma sovplatsen till den andra.

Min förvirring är total på jobbet, även denna vecka. Igår kändes det som måndag, folk är lediga en dag eller två i början av veckan eller i slutet av veckan, här och där har vi någon som är sjuk eller VAB:ar, de som kan jobbar hemifrån när det är så himla kallt, o s v. Jag tror det är onsdag idag…? Enda trösten är att jag åtminstone inte är ensam i korridoren, det rörs lite grann här utanför kontorsdörren då och då. 😉

UPDATE
Under lunchen har jag inte ens sett Siri, hon ligger nog uppe i dubbelsängen och sover. Sigge har jag sett men han ville inte gå ut. Konstigt? 😉 Kylan håller i sig, det är ”bara” -30 grader nu. A har ställt sin bil på min gård och hade stoppat i en timer till motorvärmaren i vägguttaget. Tyvärr var jag tvungen att dra ur den (och stoppa hans sladd direkt i vägguttaget, utan timer) för att kunna stoppa i min sladd under lunchen. Jag har skickat ett meddelande, så han vet vad jag gjort och vart jag satte timern. Whatever. Det kanske går lite mer ström för mig men det bjuder jag på.

Nu vet jag förresten vilket pucko som ställt bilen på båda värmarplatserna. Jag gav honom en (hyfsad) avhyvling och varnade honom för att göra om det. 😉


*) Jag vet inte hur det är i resten av landet, men här i norr har vi oftast en extra motorvärmarstolpe, som besökare kan använda. Ibland kommer besök som är hel eller halv dag, och på vintern är det inte kul att stå utan värmare när man har ett antal mil hem igen. Jag ”tjuvstår” vid den värmaren de dagar det är riktigt kallt, även om min bil klarar av kallstarter, och jag verkligen inte har långt att köra.

**) Vi hade tidigare två motorvärmarstolpar, med två uttag på varje, men en har gjorts om till laddare för elbilar, i takt med att fler och fler kör sådana. Just idag kan man alltså bara använda det ena ladduttaget för elbil, om man inte har extra lång sladd.