Allmänt

Less

Nu är jag less. Less kylan, less jobbet (är inte veckan slut snart så jag får min efterlängtade semester), less julmaten – ja, allmänt less. *djup suck* Enda trösten med den bitande kylan (-30 grader) är att det åtminstone inte snöar. Alltid något att vara tacksam för! 😉

När jag scrollade igenom FB i morse (morgonrutin att scrolla igenom några appar medan jag smuttar i mig morgonkaffet) såg jag en stackare som annonserade på den lokala anslagstavlan om akut behov av varmgarage för att tina upp bilen, som vägrade starta i kylan. Tja, när jag gick ut (till varmgaraget) och startade bilen lite senare, hade jag en röd triangel och varningstext på instrumentpanelen. Den struntade jag i och åkte till jobbet ändå. I bästa fall tar jag mig hem också. 🙄 Två gånger – jag ska ju hem på lunch under dagen.

På tal om lunch, det börjar vara hög tid för mig att handla, men jag försöker dra ut på det in i det längsta. Mina handelslista är (som vanligt) lång och innehållsrik, även om det finns en del jag kan hoppa över den här gången. Just nu är läget att jag har mina tre basvaror hemma – kaffe, cigg och kattmat – för en eller ett par dagar till. Jag lever på hoppet att det blir varmare snart.

Katterna går inte ut, men de har ju lådan att gå på när de blir nödiga. Däremot blir de alldeles sprakiga i pälsarna av statisk elektricitet, för att inte tala om all den uppdämda energin de måste använda inomhus. Mattorna ligger i rullar, knölar och veck över golven efter deras språngmarscher, brottningsmatcher och lekstunder. 🙄

UPDATE
Jag har nästan goda nyheter åt er efter lunchen: det var bara -26 grader när jag var ut och rökte! Katterna ville (förstås) inte gå ut men få se ikväll…? De har börjat smyga lite grann vid altandörren, om utifall att det kanske möjligen eventuellt skulle vara kattväder ute. 😉

Handelsturen börjar komma närmare och närmare. Inte för att jag vill, utan för att jag måste. Fler och fler varor tar slut allt eftersom veckan går. Få se om det blir idag eller om jag tar itu med det imorgon. Eller lördag – man vet ju aldrig hur länge jag kan trolla med knäna för att få varor att räcka, eller för att få ihop en middag av de (få) varor jag har hemma. 😆