Allmänt

Äntligen

Äntligen fredag och äntligen har kylan börjat ge med sig! Idag var det bara -24 grader, men då har det börjat blåsa istället… Aldrig får man vara nöjd. 🙄 Blåsten gör förstås att det känns ännu kallare än det var innan, men det är smällar man får ta. Vi har ju vinter, det är bara att bita ihop och stå ut ett tag till. (Nästa vecka har väderprofeterna spått plusgrader?!? Den som lever får se…)

Jag handlade inte igår, och tänker inte fara till affären direkt efter jobbet idag heller. Först måste jag fara hem och äta, för då vi har kort dag har vi ingen lunch. Det blir sååå mycket billigare att handla när jag är inte är hungrig. 😉 Min lista växer allt eftersom dagarna går, men jag har koll på vad som är absolut nödvändigt och vad som kan vänta ännu någon vecka.

Det känns i hela kroppen att jag behöver semester nu. I morse försov jag mig, för första gången på länge. 😯 Vi har ju flex, så jag klarade mig ändå inom tidsramarna, men det känns lite surt. De här mellandagarna, både denna vecka och den innan, har jag suttit kvar en stund längre på kvällarna för att fylla ut minusflexen 🙄 (och för att göra klart det jag påbörjat, medan jag har ångan uppe). December över huvud taget var en jobbig månad, men det brukar den ju vara. Precis som månaden innan jag tar sommarsemester, då jag försöker få undan allt som samlats på skrivbordet, med låg prio, för att det inte ska ligga kvar när jag kommer tillbaka.

Det är dags att börja på en ny ljudbok igen! Jag har en lång lista med böcker jag tänkt ta itu med, så få se vilken jag väljer. Egentligen är ljudböcker ett bra sällskap vid bilkörning, då min fritidskörning mest består av landsvägar. Långa sträckor utan korsningar eller adresser att hålla koll på, bara köra rakt fram. Så fort jag kommer till mer tätbebyggda platser, med mer trafik och många korsningar, stänger jag av det jag lyssnar på, oavsett om det är en bok (där jag behöver hålla koll på vad som händer) eller radion (som bara skvalar i bakgrunden). 😆

Ett till lustigt beteende jag har – förutom att jag inte kan höra på något när jag ska hitta rätt väg – är att jag inte kan tala i telefonen utan att ha glasögonen på mig. Det är sant; jag måste ha på mig glasögonen för att höra ordentligt! 😆 Jag har säkert fler grejer jag gör som jag inte tänkt på. Har ni några lustiga grejer/ beteenden ni gör? Eller är det bara jag? 😳

I vilket fall som helst, så har jag inte tänkt åka någon särskild stans under min lediga vecka. Jag har inga planer alls, faktiskt, utan tänker ta dagen som den kommer. Antagligen kommer veckan att bestå av väldigt mycket TV, inklusive soffliggning, men då blir det så. *rycker på axlarna* Eller också kanske jag får ett ryck och storstädar, eller kanske jag motionerar bilen väldigt mycket? Viker tvätt? (Äsch, det faller på sin egen orimlighet – jag hatar att vika tvätt.)