Allmänt

Vårkänslor

Idag är det Alla Hjärtans Dag, eller Valentine’s Day, vad man nu vill kalla det. Det kommer jag inte att märka så mycket av, som vanligt, för jag måste handla efter jobbet och har ingen som uppvaktar mig. Däremot kan jag uppvakta mig själv, och då får jag de bästa presenterna! Precis det jag vill ha! 😉 Det lutar mot att jag kanske köper mig en bukett tulpaner när jag handlar, eller en chokladask, eller något annat. Vi får väl se.

Dagens väder är hyfsade -15 grader med en aning (just nu, på morgonen) snöfall, precis så det blötte lite på bilrutan på väg till jobbet. Knappt jag iddes vispa med torkarna en gång eller två för att få absolut klar sikt. Mitt onda knä (vänster) har varit extra ont i morse men jag tog inte med mig kryckan till jobbet. Den är så besvärlig att ha med när jag handlar, både under själva handlandet och när jag ska bära in varorna.

Gårdagens middag blev (förstås) inte av. Jag hittade en massa ”rosk” att äta istället. ”Att roska sig” betyder att man äter lite smått & gott som man hittar, kanske inte direkt lagad mat men ätbart ändå. I mitt fall igår blev det äpplen och ölkorvar. 😆 Orkade inte börja med någon matlagning då jag ändå inte hade handlat det som behövdes. Jag var sen hem ändå, för jag fastnade i ”ska-bara-träsket”. 🙄

Den här veckan är jag på fel dag, eftersom jag var hemma på måndag. Nu har jag tisdag, även om almanackan säger att det är onsdag. Det är mycket enklare att vara ledig på fredagar, det ändrar inte dagarna lika mycket för mig. En helg känns inte längre för att man är ledig på fredagen, och veckan känns inte kortare för att torsdag är sista dagen. Nå, nu blev det så här, och det går nog bra ändå. Jag kommer att hamna på rätt dag så småningom.

UPDATE
Ahhh, tammetusan, hann jag inte få tag i en semla idag igen innan de tog slut? Jajamensan, det gjorde jag! 🙂 God var den, enligt principen att de blir bara bättre om de får stå någon dag. Bullarna blir liksom fuktigare/ krämigare, men inte så det stör. Nu vet jag inte om det finns några kvar – lunchgänget kan ha svept i sig de sista – men jag ska banne mig kolla när jag går ner till eftermiddagsfikat. Så det så.

Vädret är snö, betydligt mer snö än i morse. Graderna är väl ungefär samma, runt -15 grader, men snön är lätt och flygig och kommer i stora mängder. Det verkar ha varit ett par stora olyckor redan före lunch längs E4:an, p g a snörök. Vi diskuterade det tidigare, det här med snörök. Om man ligger bakom en långtradare ( = mycket snörök) så blir man alltid omkörd av någon som försöker dra högsta vinsten i omkörningslotteriet. En del ska köra om till varje pris; snörök, halka, dimma, kurvor, backkrön, mötande trafik – de SKA förbi. 🙄 Det är bara ren tur som gör att jag inte hamnat nära någon galen olycka, även om jag sett en och annan dikeskörd bil, eller mött två bilar i bredd emellanåt.

Lunchen var en snabb historia, te & smörgås, och jag misstänker att middagen blir från Grillen… Jo, jag vet, jag borde verkligen inte – men… Det är behändigt att ha gjort undan att äta middag innan jag handlar, då köper jag inte så mycket godsaker utan håller mig mer strikt till listan.

Katterna gick inte ut under lunchen, annat än att Sigge just kom ut och vädrade pälsen lite grann på altanen innan han gick in igen. Siri blev ”glömd” ute en lång stund i morse, så hon vill nog inte gå ut mer idag. 😉 (Det var inte så att jag glömde henne, det dröjde bara tills jag skulle gå ut och röka.)