Allmänt

Helgen

Tja, det enda jag kan säga om helgen är att jag kommit igång med tvätten. Till slut. 🙄 Oroa er inte, det är fortfarande mycket kvar, men det som hänger på tork får vara till nästa helg, då jag har fler maskiner att köra när det finns plats att hänga. Nu börjar jag se golvet i tvättstugan igen, på vissa platser i alla fall. 😉

Dessutom fick vi ett strömavbrott helt plötsligt igår på em! 😯 En och en halv timme var vi utan ström, men det gjorde inte så mycket för min del. Jag hade färdig middag att värma i micron när strömmen väl kom tillbaka, inget som skulle vara typ en timme i ugnen eller så.

Det var riktigt vårväder under helgen, värmen som kom redan i fredags höll i sig – speciellt under lördagen. Då tinade snön så det stod härliga till! 🙂 Söndagen var noll-komma-någonting-plusgrader och det blåste, så då slutade det tina. I morse var det fortfarande noll-komma-någonting-plus och det var isigt på bron. Jag hade förstås kunnat gå ut och sopa bort slasket som låg kvar medan det var varmt och upptinat på lördagen, men det glömde jag göra. Rätt åt mig. 😉

Handelsplaneringen inför veckan är verkligen minimal. Jag for och handlade på…fredag? Lördag? Nä, fredag måste det ha varit. Eller…? Jo, det var på fredag efter jobbet (som jag smet tidigt ifrån, just för att slippa efter-jobbet-rushen). Jag tog mig i kragen och köpte ALLT som stod på den omåttligt långa listan, som sedan blev så kort – när jag kom hem och raderade allt jag köpt – att jag nästan blev förfärad. OK, jag har under helgen fyllt på listan med ett par varor som behöver fyllas på (de är inte slut men jag har öppnat sista förpackningen), men egentligen behöver jag bara köpa en eller två liter mjölk för att klara hela veckan. 😯 Allt annat har jag hemma.

För den som undrar; nej, jag har ännu inte packat upp de sista shoppingpåsarna, eller paketet jag beställt och hämtat ut. Snart, vilken dag som helst, jag lovar! 😉 (Ni kommer förstås att få bild på åtminstone ett av fynden jag gjort.)

UPDATE
Det är en typisk måndag idag, bara så ni vet. Jag är i ofas med mig själv och resten av världen, typ.

Ändå kom jag ihåg att ta med ”presenter” åt M; tomma äggkartonger till hennes hönsägg. Hon har ett gäng höns och är alltid i skriande behov av just äggkartonger. Just nu är det kanske inte högsäsong men det börjar bli ljusare och varmare, och då sätter de igång… Jag kollade om hon ville ha kartongerna, istället för att jag ska slänga bort dem när jag rensar. Det är trevligt med återanvändning, eller hur? Speciellt då jag kan köpa en fylld kartong av henne emellanåt. 😉

Jag är periodare vad gäller ägg. Ibland räcker en låda hur länge som helst, ibland måste jag köpa två lådor åt gången för att de går åt så snabbt. 🙄 Jag köper alltid tolvpack ägg av ”frigående” höns. Det betyder väl att de inte sitter en och en i små burar utan får gå fritt tillsammans på ladugolvet, typ 50 st/m2 😳 , men det känns lite bättre för mig som konsument, de gånger M inte har ägg till övers. (Det är inte bara jag som köper av henne, och det är inte alltid säsong.)