Allmänt

Vårsol

Hela helgen har solen skinit från en klarblå himmel! Nätterna har varit kalla, men dagarna har gett takdropp. Härligt! 🙂 Katterna och jag har gått ut och in som vi behagat, även om jag fastnat långa stunder på soffan. Jag har börjat se ”Bron” på SVT Play, och kan inte förstå hur jag missat den serien tidigare?!? Det var ett tips från en kollega som gav mig lust att börja kolla, och jag har nu gnagt mig igenom första säsongen.

Annars har det inte hänt mycket under helgen. Jag har – som vanligt – sett ut över kaoset i morse (!) och suckat över att jag inte orkat ta itu med det den här helgen, heller, men vilken dag som helst… 🙄 Min matlagning har gått i stå: jag har nu köpt nytt fläsk till majsgrytan, men den är inte tillagad än. Kanske ikväll, kanske imorgon.

Jag for faktiskt och handlade efter jobbet i fredags, även om jag var trött och less och inte alls på humör. Ryggen pajade under resan mellan hyllorna men jag tog mig hem och fick in allt. Visserligen hade jag bara två kassar, då jag bara köpt det absolut nödvändigaste för att klara helgen, men det var slitigt att få in dem med värkande rygg. Nå, den lugnade ner sig efter ett par värktabletter och vila. Nu känner jag inte alls av den längre.

Katterna har nyladdade halsband. Först tog Siris batteri slut, så hennes halsband hamnade på laddning först. Sedan passade jag på att ta Sigges också, baraföratt. Nu går det hur lätt som helst att sätta på dem halsbanden! I början var det krig varenda gång, de ville verkligen inte, men nu ligger de lugnt kvar medan jag snäpper fast halsbanden igen. 🙂

Jag har inte lyssnat färdigt på boken jag hållit på med ett bra tag nu, och eftersom det bara är en timme kvar så ska jag lyssna ända till slutet. Men jag kommer inte att längta efter nästa bok i serien, jag har både Harry Bosch och Avdelning Q som väntar på mig! 🙂

UPDATE
Jag beskrev helgens väder, men för den som är intresserad kan jag meddela att det idag är växlande molnighet och det blååser ordentligt. Katterna gick ut under lunchen – trots blåsten, som de inte brukar gilla – och får vara ute tills jag kommer hem ikväll.

På tal om kvällar, visst är det underbart hur mycket ljusare det blivit senaste tiden? Nu vaknar jag hur tidigt som helst på morgnarna, för det är så ljust ute redan vid 5-snåret. Sedan är det ljust länge på kvällarna också, så nu är verkligen vintern över. Visst är det nästa helg (under påsken) vi ställer om klockorna? Jag längtar, för jag ids inte rätta till altanklockan som saktat sig under vinterns kallaste perioder, utan försöker komma ihåg att den går minst 10 minuter för sakta. 😉

Förmiddagen gick snabbt, nästan för snabbt. Jag hann inte alls med det jag tänkt göra, men jag jobbar ju även eftermiddag. Visserligen hade jag lite andra planer för em men det kan inte hjälpas. Det är inte mycket kvar att göra av fm-sysslorna, så det blir nog bra, det här, ändå. 😉

2 kommentarer på “Vårsol”

    1. Mina kollegor har tipsat om serien flera gånger (för varje ny säsong) men jag har helt struntat i den, tills jag nu har kommit igång. Wow! 🙂

Kommentarer är stängda.