Allmänt, Foto, Katter

Manna från himlen

Visst berättade jag tidigare om att en kollega donerat kattmat (två olika sorter) till mig, då hennes (sons) katt vägrade äta den? OK, jag har använt upp allt och berättade åt henne att den ena sorten var en hit: katterna kom rusande och klöste sig uppför benen på mig när de hörde ljudet av kattmatpåsar, och sedan slukade de maten. 😉 I morse stod en helt ny låda kattmat av ”den goda sorten” på mitt skrivbord! Jag älskar verkligen mina medarbetare! 🙂

Angående katterna så har Siri varit på en sväng i grannskapet i morse, medan Sigge tog sovmorgon!?! Drygt en halvtimme efter att jag släppt ut Siri kom Sigge nedför vindstrappan, nymornad och osträckt, lite morgonpumsig, och ville bli gosad med. Han hade inte alls några planer på att gå ut eller komma igång, han ville bara ligga i soffan med mig. Nå, han piggnade till innan jag gick till jobbet och ville då gå ut. Jag släppte ut honom altanvägen, gick genom huset och ut på bron (för att gå till bilen) – då kom Siri från ett annat håll. Hon ville gå in (genom ytterdörren) och då kom Sigge runt knuten och ville gå in direkt?!? Jaha. Så kallt var det inte, men han ville väl vara med Siri när hon kommit hem igen. Han har i alla fall varit utomhus ett par minuter.

Vädret är på väg att bli soligt, och det var ca -6 grader när jag steg upp. Nätterna är fortfarande kalla, även om det ofta är dagsmeja med takdropp. Snön ligger ännu kvar, bara enstaka fläckar ha tinat fram, t ex där fjärrvärmeledningarna går under min gräsmatta. Jag önskar att det blir ordentligt varmt i solen idag, så jag får bort isen från trappstegen på bron. Under helgen hade det gått alldeles utmärkt att få bort isen, då dagarna var varma, men det tänkte jag inte på då. 🙄

Majsgrytan blev tillagad igår och jag har nu ett par burkar med färdiglagad mat i kylen. Behöver alltså inte fara till affären och handla idag, annat än cigg, men det kan jag köpa på macken. *rycker på axlarna* Ni vet hur jag gör; skjuter upp handlandet så länge det går. Varje gång, det är inget nytt, eller hur? Det är så tråkigt att handla mat, det blir alltid samma gamla vanliga rätter. Jag skulle behöva förnya min receptbank och hitta något nytt favoritrecept som uppfyller de vanliga kriterierna: gott, lättlagat och hyfsat billigt (läs: inte för dyrt). Någonstans läste jag om en tjej som körde en ”utmaning” åt sig själv – hon skulle laga ett nytt recept varje vecka. Det blir 52 nya rätter på ett år! 😯

Några tidigare år har jag kört med Coops gratisalmanacka (som legat vid varubandet så man kan plocka med sig en gratis när man packar varorna) med tanken att laga ”månadens recept” åtminstone en gång under den månad receptet hänger på väggen. Det har inte blivit gjort än 🙄 så i år tog jag ingen almanacka. Om det ens fanns någon? Jag funderade inte på det när årsskiftet närmade sig, så jag har missat dem helt om de låg där. Numera beställer jag almanackor från Kattakuten istället, ett trevligt sätt att stötta deras verksamhet.

Till slut blev jag färdig med boken jag lyssnat på och har nu återträff med Harry Bosch! Sedan väntar Avdelning Q på mig, så jag har flera veckor av trevliga lunch- och middagsmöten framför mig. 😆 Jag lyssnar oftast när jag lagar mat eller äter, d v s är i köket, för om jag hamnar i soffan ”råkar” jag alltid slå igång TV:n… OK, där väntar ”Bron” på mig – jag har tre säsonger kvar att titta på! 🙂 Nu måste jag verkligen se till att få upp rullgardinerna i vardagsrummet, då solen på dagarna lyser rätt in på TV-skärmen. (Och, nej, jag tänker inte möblera om. Eller börja vara mer utomhus i solskenet, även om gudarna vet att det skulle behövas… 😳 )

UPDATE
Båda katterna gick ut under lunchen, men Sigge hann in innan jag for tillbaka till jobbet. Siri blev kvar ute, men då kommer hon att sova gott hela kvällen – om inte Terrorist-Sigge 😉 biter henne i tassarna igen. 😆 Det är tydligen inte bara mig han river igång när man vilar, utan jag har minsann sett hur han gör med Siri, när han vill busa men hon bara vill vila.

På tal om Siri så behöver hon rakas igen. De små tovor hon haft har grötat ihop sig till större tovor, så nu planerar jag Operation Kattrakning till helgen. Vi får väl se hur det går med den saken, men det är en av Planerna jag har. Synd, bara, att hon är så folkskygg. Jag har helt enkelt för få händer för att kunna raka henne effektivt. Hon gillar när jag rakar tovor – tog ju bort några i somras – men alldeles för mycket (!). Det är inte ett dugg hjälpsamt av henne att kasta sig på golvet och rulla från sida till sida (av njutning?) medan jag försöker raka utan att komma åt skinnet… 🙄 Jag skulle behöva ännu en hand eller två för att dels hålla fast henne ordentligt, dels föra klipparen över kroppen utan att skära henne i skinnet. (Jag har inte gjort det, men det är lätt hänt.)