Allmänt

(S)kattjakt hemmavid

Sigge gick ut igår, med halsband (inklusive GPS) på plats. Senare kom han in, utan halsband (och pejlare). 🙁 Trackern i mobilen visar att den finns inom ”hemma”-området, så jag kan inte få exakt plats, men jag misstänker att den ligger under altanen (där katterna tillbringar mycket tid).

Tyvärr är det för mycket snö för att jag ska kunna ta mig dit, så jag får leva i ovisshet ett tag framöver. Tills jag hittar någon som har bättre knän och kan klättra över snövallarna med en kratta och ta fram den. OM den är där – jag har inte lyckats få igång ljudet, så jag har inte hört den spela där. I o f s hör jag dåligt, men om den är under altanen borde jag kunna höra den när jag sitter ute och röker?

Jag kan också välja att köpa en ny eller låta honom vara utan pejlare tills snön tinat bort. Det är ju ändå Siri som är den katt som tar långpromenader (när det blir barmark, just nu går hon inte så långt) men det är beroendeframkallande att kunna kolla var katterna håller hus när de är ute. 😉 Kul att se åt vilket håll de föredrar att gå tillsammans och var de delar på sig.

Jag ska på spirometri senare idag. Hugaligen, jag vill verkligen inte veta hur mycket sämre min lungkapacitet blivit sedan jag senast gjorde en (för två år sedan)… 😳 Nå, det är ju bra att de kollar, inget ont om vården. Det är madam Snigel som inte sköter sig, trots uppmaningar från både vård, familj och vänner. 😉

Det är vårdagjämning idag, så nu börjar det ännu snabbare bli ljust utomhus! Snart kan jag ta bort lampslingan från altanen, kanske redan ikväll? Den gör ingen egentlig nytta längre, men det är förstås mysigt med lite färgade ljuspunkter som dekoration. 😉

Dagens väder är mulet och det har börjat snöa, inte så mycket men det faller små flingor hela tiden. Det är ca -3 grader så snön smälter inte så fort. Vad som är värst är ifall det blir halt, då kall snö på de isfläckar som finns kan göra livet äventyrligt. Lite för äventyrligt om man har dåliga knän. 😉

UPDATE
Funderingar efter spirometrin: det verkar som att mina lungor mår bättre?!? Jag avvaktar och ser vad doktorn tycker, då jag bara träffade en sköterska den här gången. Han (om det blir den doktor jag tror) kommer ändå bara att tala om åt mig att jag måste sluta röka. Men en positiv nyhet fick jag: jag har gått ned i vikt! 🙂 Visserligen bara ett ytte pytte fåtal kilon, men ändå! Däremot hade jag krympt på längden 😯 men det låtsas jag inte om. *host host harkel*