Allmänt, Foto

Torsdag

Den här veckan rusar iväg snabbare än väntat, jag är bara på onsdag mentalt men vet att det är torsdag ändå. Ytterst förvirrande – men det går nog bra ändå. 😉

Så här ser det ut där en bit av gräsmattan tinat fram (men inte idag, det är en tidigare tagen bild – idag är det mulet). Vi har fortfarande mycket snö – det där är ovanpå fjärrvärmeledningen. 😉 Men den bara fläcken visar att det finns hopp! Visserligen har väderprofeterna lovat snö imorgon, men det tror jag när jag ser det… Sedan ska det bli kallare, med minusgrader både natt och dag. Nu har vi kallt på nätterna men det kan bli någon plusgrad under dagtid.

Katterna sov gott när jag for till jobbet. Sigge ville inte alls gå ut i morse och Siri fick vara ute längre än förväntat, så hon var Upprörd när hon kom in. En kul grej är att hon har upptäckt hur Sigge gör för att bli kliad så fort han kommit in, så nu har hon också börjat göra detsamma. 🙂 Inte lika högljutt som honom (han talar med STORA BOKSTÄVER) men hon visar tydligt vad hon vill. De blir så besvikna om jag har bråttom och inte hinner klia dem på vardagsrumsmattan. 😆

Mina burkar med majsgryta är nu slut, vilket innebär att jag antingen måste fara och handla, eller också komma på någon ny rätt av det som finns hemma. 🙄 Sedan finns förstås Grillen bredvid jobbet, som har serverat både luncher och middagar åt mig emellanåt… 😉 Det lutar mest åt att jag faktiskt far och handlar idag, då jag har annat än matvaror som behöver fyllas på i förråden, men jag får se hur jag gör när arbetsdagen är över. Jag kan klara mig både ikväll och imorgon kväll – om jag kommer ihåg rätt vad som finns hemma – men sedan är det verkligen dags att handla.

Tvätten hänger torr i källaren, jag behöver bara bära upp den därifrån. Dessutom behöver jag bära ner mer smutstvätt och köra några maskiner. Håhå jaja, jag känner mig som Askungen ibland, minus den elaka styvmodern. 😉 Nej, jag ska inte gnälla – om jag tvättade oftare skulle jag inte ha så mycket att ta hand om varje gång. Nu, när vårsolen börjat titta fram och t o m värma en aning, kanske jag kan hänga lite tvätt på altanen? Jag har en liten torkställning för ”akuta plagg” som jag brukar ställa där när jag bara behöver få några enstaka plagg torkade och inte ids gå till torkvindan, alternativt att det regnar. Det doftar så fräscht om utomhustorkad tvätt!

UPDATE
En liten snabbis om lunchen: katterna gick ut och njöt av solskenet som ger inte bara lite takdropp – det fullkomligen regnar från de tak som har någon snö kvar! Solen stekte när jag satt på altanen en extra stund, det var ca +10 grader! Men det finns gott om snö, och vi ska nog – som jag nämnde tidigare – få mer imorgon. Så länge nätterna är kalla blir snön kvar.

2 kommentarer på “Torsdag”

  1. Nu ska våren inte ha för bråttom.
    Snön får inte fara för fort!
    Jag har beställt vår-vinter-väder vid påsk,
    kalla nätter och varma soliga dagar med takdropp, tack!

    1. Det verkar som att du får tur med vädret, i alla fall om det fortsätter så här! 🙂

Kommentarer är stängda.