Allmänt

Döden, döden, döden

Det är ett internt skämt jag och en kompis har, varje gång vi träffas säger vi: -Döden, döden, döden… och sedan är det slutdiskuterat. Vi råkar alla ut för sorger och bedrövelser av olika slag, och döden är en av dem. Jag är lite lagom morbid och läser dödsannonserna i tidningen varje helg, för att ha koll på om någon mer jag känner har gått bort. Ett par av mina kusiner dog för någon månad eller två sedan (inte samtidigt, men under det tidsspannet), någon bekants förälder, en f d lärare, ibland någon i min egen ålder… OK, slutdiskuterat.

Det ska visst komma snö idag, men det har inte börjat än. Graderna är fortfarande på minussidan, men jag lurar på att det kan bli plusgrader, så vi kanske får blötsnö? Katterna har varit ute i morse men kom in igen efter en koll i grannskapet, ingen lång sväng för Siri (som nu är den enda med GPS) som däremot tog en riktigt lång vända ända ner till ICA igår. Jag tror inte att Sigge var med på den svängen, han gillar inte att gå åt det hållet.

Ifall ni vill veta mina krämpor idag 😉 så har jag ont i foten. Då och då får jag besvär med vänster fot, kan bara stödja på utsidan av fotsulan och det går helt enkelt inte att trampa ner hela fotsulan. Det känns som att foten ska gå sönder när jag försöker?!? Nu har jag tagit värktabletter i morse så jag kan gå, men jag går inte bra. Nå, det släpper väl så småningom. Jag har alldeles för mycket tid att känna efter var det tar ont, och ska därför istället planera den nödvändiga handelssvängen-efter-jobbet som jag måste göra idag (medan jag svär inombords över att jag inte gick och handlade igår). 🙄

Påsken närmar sig. Det bästa med påsken är att jag då får flera lediga dagar i rad. Barnbarnen (de som går skola) har påsklov veckan efter påsk, d v s vecka 14, och deras mor planerar en eventuell utflykt till morbror A, ifall han är ledig någon dag. Jag har förberett mina kollegor om att jag kanske tar en semesterdag med kort varsel, för om B med familj åker till A vill jag förstås också åka dit. 🙂

Den här helgen ska jag fortsätta med Bron, tvätten, disken, städet – i nämnd ordning. 😉 Alla sysslor (utom Bron) är i skriande behov av att göras så det gör inget om vädret blir dåligt, jag har ändå inte tid att vara ute. (Ha! Som om jag skulle vara utomhus i solsken – jag är som en vampyr: söker skugga och håller mig helst inomhus dagtid. 😆 )

Harry Bosch och jag dejtar varje lunch och middag 😉 och jag är så nöjd över att ha honom i mitt liv igen. Om vädret tillåter under helgen kanske jag måste göra en långkörning, baraföratt? Inte nu för att jag behöver köpa något särskilt, men en sväng med bilen kan jag ju ta ändå. Jag behöver ju inte shoppa bara för att jag åker någonstans.

UPDATE
Min fredagsfeeling är inte med mig idag, inte före lunch, i alla fall. Just nu är jag irriterad på det mesta, framför allt på en telefon som står och ringer hos någon som inte är på kontoret. Det var faktiskt väldigt länge sedan jag hade det att irritera mig över, då vi bytt växel-/ telefonsystem och det numera är mer eller mindre ihopkopplat med Den Heliga Kalendern vi använder för att lägga in ledigheter, möten, frånvaro ö h t. Någon har lyckats slinka förbi den spärren idag… Nå, med lite kaffe blir dagen ljusare! (Aaaahhhhh! Denna Någon hittade – och svarade – den ringande telefonen! 🙂 )

UPDATE 2
Jag hade raggat upp A att komma efter jobbet (han slutade 12) för att kolla under min altan, och med hjälp av en räfsa krafsa fram Sigges halsband. Han passade på att kolla under bron direkt när han kom till mig – och där låg halsbandet! Med snöskyffeln petade han fram det, och så var saken ordnad! Nu ligger batteriet på laddning, så får Sigge snart på sig halsbandet igen. 😉

Dessutom hade han tid att skruva ihop klöspålen jag köpt åt katterna, men inte orkat/ hunnit montera. Sigge var inomhus och hjälpte till på sitt sätt (låg och rullade på mattan) men gjorde sedan en provklösning på den nya klöspålen. Den fick godkänt. 🙂 Jag glömde ta en bild, men kanske senare. Just nu står den på ungefär det ställe där jag tänkt ha den, jag provar nog att flytta den ikväll när jag har bättre tid att utvärdera resultatet (och båda katterna är inne).