Allmänt, Foto, Katter

Kortvecka

Jag hade tänkt lägga upp en bild av katternas nya klöspåle, men min mobil vill inte samarbeta och släppa ifrån sig bilden. Nå, kanske senare. Kanske i ett annat inlägg. Om jag kommer ihåg. 🙄

Så här ser katternas nya klöspåle ut! (Vänligen bortse från allt skrot som också är med på bilden.) Den lilla retsamma bollen som hänger och dinglar längst upp är ett attraktivt byte, ska ni tro. Inuti den är något som skramlar och det är sååå roligt att daska till den med tassen medan de sträcker ut hela kroppen längs pålen. Faktiskt är den här klöspålen lite längre än den de hade tidigare, så nu får de s-t-r-ä-c-k-a hela kroppen för att nå längst upp. Om de inte gör som Siri, och hoppar upp på den pyttelilla plattformen längst upp, förstås. 😉

Veckans matplaner är så gott som färdiga, om jag inte hittar något annat trevlig att köpa i veckans reklamblad. Jag var faktiskt och handlade i lördags! Planen var annars att handla på fredag, på väg hem från jobbet, men jag lyckades skjuta upp det ännu en dag. Så länge jag har kaffe, cigg och kattmat hemma så klarar jag mig bra.

Den här veckan blir behagligt kort: vi slutar tidigt på torsdag och har ledig fredag – OCH som extra bonus är vi lediga även på måndag! 🙂 Det blir en riktig långhelg den här veckan! Jag har – förstås – inga planer för påsken annat än att se de två säsonger jag har kvar av Bron. Jo, jag klämde en till säsong under helgen, med lite lagom dygnsomkastning som följd. När jag vaknar och ser att väggklockan är 5, det är ljust ute, och jag måste kolla på mobilen om klockan är 05 eller 17 – då har jag verkligen vänt på dygnet… 🙄 Inte första gången det händer, och ju ljusare nätterna blir, desto virrigare kommer jag att bli i dessa situationer.

Helgen har varit lugn och stillsam, alldeles för lugn och stillsam. Disken brer ut sig över köket, men jag har tänkt ta itu med den ikväll. Då har jag något att syssla med som håller mig vaken tills det är dags att se nästa avsnitt av Oak Island. Dessutom har jag köpt TV-godis att tugga på (cheeze balls, som äts med pinnar) medan jag ser programmet, då håller jag mig vaken. Vad som är farligt är att försöka se TV den tiden i liggande ställning och låtsas att jag ”ska bara” blunda under reklamavbrotten… Då somnar jag som bäst. 😳

Harry Bosch och jag dejtar vidare under måltiderna, det blev ingen långkörning med bilen den här helgen med honom som sällskap. Jag fastnade istället framför säsong 2 av Bron. Nå, Harry har funnits länge i mitt liv, han tar inte illa upp – även om det är spännande med honom också! 😉

UPDATE
Jag glömde ju berätta om vädret – hur spännande är inte det? 😉 OK, idag var det faktiskt ordentligt kallt när jag steg upp i morse. Hela -16 grader! 😯 Inte undra på att inte katterna ville gå ut. Jo, de pep vid altandörren (och Terrorist-Sigge hade som vanligt petat mig på tårna) men när jag öppnade och den kalla luften svepte in, backade de från dörren och gick och lade sig igen.

Jag tackade min lyckliga stjärna att jag stoppat i motorvärmarsladden senast jag kört med bilen, så den var varm och behaglig att starta i morse. Sedan mitt ryggskott har jag inte tordats dra upp/ ner garagedörren, då den är ganska tung, så jag lämnar bilen ute och stoppar i värmaren istället. Men vilken dag som helst kommer jag att börja köra in i garaget igen. Nu är ju ryggen i fin form!