Allmänt

Kalla nätter

Det var -21 grader i morse, så alla ni som planerar skoteråkning i norr under påsken blir inte besvikna: snön ligger kvar. 😉 Under februari var det dessutom riktigt varmt och ordentlig blida, så det har frusit mycket i botten av snön = inte så lätt att köra fast = mindre skottning. 😆

Solen visar sig redan nu på morgonen, så det kan bli klarblå himmel och solsken, även om det kan vara för kallt för takdropp senare idag. Luften är kall, men då får man rosiga kinder utomhus. (I mitt fall vid promenaden till och från bilen… *host host harkel*) Katterna tvärvägrade när jag provade släppa ut dem, efter att Terrorist-Sigge petat liv i mig vid halv 5. De gick och lade sig inomhus istället och visade inga tecken på att alls behöva gå ut idag. Nå, de hinner nog ändra sig lagom tills jag kommer hem på lunch.

En god nyhet är att jag faktiskt följde matsedeln igår – däremot hade jag tänkt göra k-färssåsen klar till dagens lasagne, men så blev inte fallet. Det blir m a o en sen middag idag, då jag först måste göra såsen, sen lasagnen. Eller också blir det k-färssås med spaghetti; jag kan ju hoppa över den andra delen av tillagningen, d v s själva lasagnegörandet. Jag får fundera på saken under dagen. Vem vet, det kan bli något helt annat? (Av köttfärs, då den behöver tillagas.)

Idag ska jag försöka få ihop ett protokoll: tyda mina slarviga anteckningar från gårdagen, och försöka komma ihåg vad som sades som jag inte hann skriva ner. Nå, det är bara ett internt möte med anteckningar i ett gemensamt Teams-dokument, så de andra kan ju gå in och lägga till om jag glömmer något viktigt. Om någon någonsin går in och läser där? 😳

Jag blir utlånad till en annan avdelning ett par timmar efter lunch. Det är faktiskt kul att byta plats emellanåt, om inte annat så för att få en annan utsikt genom fönstret. 😆 Visst kan jag göra de sysslorna från mitt kontor – vi har ju ett fungerande internt nätverk – men jag brukar vilja byta plats också, så jag känner att jag verkligen gör annat. Annars blir det lätt att jag halkar tillbaka till mina ordinarie sysslor, fast jag egentligen inte ska.

UPDATE
Äntligen tillbaka vid mitt ordinarie skrivbord igen! 😉 Så skönt att se mina egna normalstora post-it-lappar utströdda över omgivningen, istället för att brottas med M:s pyttesmå post-it som ramlar runt golvet så fort jag rör något. 😆

När jag kom hem på lunchen blev jag nästan nedtrampad av en buffelhjord katterna, som hade väldigt bråttom ut. De var nog ordentligt nödiga, de små djuren, för trots att de har låda inne så vill de helst gå ut och göra – speciellt när det nu börjar tina fram mer barmark. Solen är framme och det är bara ett par minusgrader, så det går ingen nöd på dem. De klarar sig bra tills jag är hemma igen.

Hoppsan! Jag blev plötsligt efterfrågad?!? Det är inte så allvarligt, det var bara en från fackets regionkontor som sökte mig, och lyckades slingra sig igenom växelns spärrar. 😆 Jag får besök någon dag nästa vecka, men måste kolla med mina juniorer vilken av dagarna det passar (alltså, vilken dag jag och B med familj ska till A – då vill jag inte ha besök på jobbet, då ska jag vara ledig).

2 kommentarer på “Kalla nätter”

Kommentarer är stängda.