Allmänt

Överraskad

Alltså, jag var helt säker på att A skulle komma till nordligare breddgrader på torsdag (imorgon), och så är hon plötsligt på plats i K och åker skidor?!? 😳 Ja, ja, jag mindes väl fel. Whatever. Nu ska här bokas in diverse påskresor – en del med kvast, en del med bil. 😆

På tal om påsken, förresten, så vet jag inte om jag törs köpa godis till eventuella påskgummor i år. Det är helt hopplöst; antingen köper jag och då kommer ingen, eller också glömmer jag köpa och då kommer flera (och jag har redan fått mina fönster äggade en gång i år, det räcker). Risken är ju att jag blir sittande med en massa godis (som jag blev efter Halloween) som jag till slut äter upp själv. Jag försöker ju avsockra mig så gott det går, men det är svårt när det finns godis hemma…

Observera att lagom till påsklovet höjdes drivmedelspriserna igen. Av någon anledning blir bensin och diesel plötsligt mycket dyrare till jul, påsk och midsommar. Tänka sig! *ironi* 🙄 Nå, jag har råd att tanka bilen och ska inte till vare sig fjällen eller andra semestermål långt borta. Tycker bara synd om de som drabbas.

Lön ida’, hipp hurra! Den slukas bit för bit av alla automatiska avdrag jag har lagt till; dels autogiro, dels e-fakturor. Min räkningspärm som jag har hemma på skrivbordet blir tunnare och tunnare för varje år. Jag får ju knappt några pappersräkningar längre. Det är himla bekvämt att låta räkningarna dras direkt från kontot, jag får ju en specifikation i förväg så jag vet vad som ska dras varje gång.

Min hjärna är halvt kortsluten idag, känns det som. Det kan kanske möjligen eventuellt 🙄 ha något att göra med att jag började se säsong 3 av Bron igår – och så skulle jag bara se ett avsnitt till, och ett avsnitt till… Jag får skylla mig själv. Tanken var ju att spara de återstående två säsongerna (3 och 4) för att se under påsken, men jag tjuvstartade lite grann igår (enligt principen: ”vad gör man inte för att slippa diska”…). 😉

Dagens väder är halvklart, ingen nederbörd (än så länge, även om de lovat snö under dagen), kallt i morse (-14 grader när jag steg upp) men det blir snabbt varmare (-6 grader nu). Det blåser inte heller, inte vad jag märkt av i alla fall. Bara Siri gick ut i morse, Sigge passade på att ockupera toppkorgen på klöstunnan medan hon var ute. Snålisen släpper inte in henne sedan (makar inte på sig) medan hon alltid gör plats åt honom när han försöker klämma sig ner då hon var där före honom. Däremot är oftast soffan alldeles för liten för mer än en katt åt gången. 🙄

UPDATE
Katterna gick – förstås – ut när jag kom hem på lunch, men idag försökte de inte springa omkull mig. 😉 Jag fick avnjuta min lunchdate med Harry Bosch i lugn och ro, även om hans halvbror Mickey Haller just nu trängt sig emellan oss. Oroa er inte – snart är Harry tillbaka i rampljuset igen, redan i nästa avsnitt kommer han tillbaka!

Det märks tydligt på jobbet att påsken (och påsklovet) närmar sig. Folk tar ledigt för att påskstäda/ -baka/ -ordna redan denna vecka, och nästa vecka (då påsklovet är) blir det ännu tommare i korridorerna, misstänker jag. Jag planerar själv att ev klämma in någon ledig dag, beroende på olika faktorer. 🙄 Vi får väl se hur det blir med den saken.

Inget snöfall än, men det kanske kommer framåt eftermiddagen/ kvällen? Det halvklara vädret håller i alla fall i sig just nu och det var ungefär en halv plusgrad under lunchen.

På tal om mat, jag hade ju vilda planer att göra k-färssåsen färdig igår, för att kunna fixa lasagnen snabbare idag. Ha. Ha. Ha. Det var en väldigt vild plan, så vild att den sprang iväg. Såsen är ännu inte gjord, men kanske ikväll? 😉