Allmänt

Sammanfattning

Jahaja, så har ännu en påsk seglat förbi. Det var skönt att vara ledig ett par extra dagar, och jag hann med en sväng till K för att hinna träffa A medan hon var där. Däremot fick jag inte ändan ur vagnen för att åka ”hem till Byn”, till H med familj i stugan, eftersom A jobbade hela helgen och jag brukar synka besöken hos dem (då de bor grannar). Nå, jag hinner träffa dem senare, det kommer ju fler helger.

B med familj kommer till A nästa helg, alltså den kommande helgen, då A är ledig. Jag får ladda till dess. 😉 Annars har jag inte gjort så mycket under helgen, sett klart alla säsongerna av Bron och hittat diverse annat att se, då jag bott framför TV:n. Vädret har varit varannandagsväder: snö på torsdag, sol på fredag, snö igen på lördag, söndag var det hyfsat fint tills det blev kväll och mer snö kom, och igår (måndag) blåste det runt all snö som kommit tidigare, men jag tror inte det snöade mer.

Däremot drev det snön i vågiga drivor över gården, men jag tog mig till garaget i morse utan allt för stora besvär. Bilen fick stå inne under påsken, och jag hoppas det tinat bort vad det nu var (blötsnö? slask? vägsalt?) som gav mig nya feltexter på instrumentpanelen när jag körde hem från K på torsdag kväll. Jag. Blir. Så. Less. Det är visserligen fantastiskt att ha en så pass ny bil som jag har, men den ger mig oväntade varningar i oväntade ögonblick. Jag glömde kolla om den fortfarande visade feltexten* i morse, men får väl kolla senare under dagen. 🙄

Veckans matsedel blir inte så spännande. Det drog ut på tiden för mig att göra den där köttfärssåsen – som inte blev lasagne, trots allt – men nu har jag ett gäng burkar med spagetti och k-färssås i kylen, förutom den burk med k-färssås som blev över. Den kommer nog att bli antingen pizza eller k-färssoppa, jag får se vad som händer med den. Veckans matsedel blir i alla fall enkel, för de dagar jag inte äter k-färssås kommer jag att äta kycklingfilé med ris. Kycklingen ligger i sin marinad och väntar på att få komma in i ugnen. 😉

Kort vecka denna vecka, det kan jag leva med. 😉 Jag tror jag klarade mig från att bli lurad igår, men man vet förstås aldrig – 1:a april är ändå alltid 1:a april… För övrigt har jag gjort slut med Harry Bosch och börjat lunch- och middagsdejta Carl Mörck från Avdelning Q istället. Sista boken i den serien! 😯

Vädret är ”kalla nätter – varmare dagar” med -13 grader i morse och nästan plusgrader igår på dagen. Takdroppet har kommit av sig en aning men kommer snart igång igen. Vårkänslorna saknas dock, men det är inget jag sörjer över. 😉

UPDATE
Katterna gick ut i solskenet men kom in igen innan jag for tillbaka efter lunchen. Den bestod f ö av en burk k-färssås och spagetti. Det blir kyckling till middag idag, om jag inte tvärt ändrar mig. Måste fara och handla efter jobbet, dessutom. Suck & pust & stön & stånk. 🙄

Bilens varningstext har slutat visas, så det var väl för mycket snöslask som skvätt upp och fastnat på vaddetnuvar. Nu behöver den bara en tvätt, men det får vänta tills det torkat upp längs vägarna. Alltså ganska länge. 😉


*) Feltexten visar inget farligt, bara att främre vaddetnuvar är täckt och inte visar rätt värden, så jag ska köra försiktigt. 😉 Förmodligen är det den funktionen som gör att jag t ex inte kan ligga för nära bilen framför, ifall någon kör långsammare än mig – då bromsar bilen in av sig själv. Jag tror det är den funktionen som inte funkar nu, men jag körde så sakta hem från K att jag ändå inte hann ikapp någon som låg före. 😆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *